Menu
WomanOnly

Recept na palačinky s čokoládovou polevou. Základem je kvalitní těsto

Jsou jednoduché, rychlé a mají asi tisíc variant, tudíž vás nikdy neomrzí. Řeč je o tradičních palačinkách, jejichž základem je kvalitní těsto.

Recept na palačinky zvládnou jak zkušené kuchařky, tak i naprosté začátečnice. My jsme je připravili s domácí čokoládovou polevou.

Ingredience na palačinky

200 g hladké mouky
2 vejce
200 ml plnotučného mléka
špetka soli

Do mísy nalijte mléko, vyklepněte dvě vejce, přidejte špetku soli a po malých dávkách k směsi za stálého míchání přidávejte hladkou mouku. Důkladně promíchejte, aby se v těstě netvořily hrudky.

Recept na palačinky s ořechovou náplní a čokoládou

Těsto nechte asi třicet minut odpočinout na chladnějším místě. Těsto tak nebude dále houstnout a vy ho tudíž nebudete muset stále ředit.

Rozpálenou pánev lehce potřete olejem, palačinky opékejte z obou stran několik minut.

Ingredience na  čokoládovou polevu

100 g čokolády na vaření
2 žloutky
2 lžíce kakaového prášku
200 ml mléka
50 g másla
2 lžičky cukru

Čokoládu rozpusťte v mléce a postupně přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, cukr a smícháme dohladka. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte trochu mléka.

Palačinky potřete slabou vrstvou libovolné marmelády, složte do trojúhelníku a polijte čokoládovou polevou.

Ohodnoťte tento recept:
3,7
Právě čtete

Recept na palačinky s čokoládovou polevou. Základem je kvalitní těsto