Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 1 hod 15 min

A zase ta rajčata! Tentokrát v dvojitém zeleninovém spojení s paprikami. V klasice, kterou ocení jak váš věčně hladový partner, tak babička.

Rajská je klasika české kuchyně, která je výborná v mnoha variantách – jako polévka, jako omáčka s hovězím masem nebo s plněnými paprikami. Poslední jmenovaná dobrota skončila v naši kuchařské síti tentokrát.

Proč vařit tohle jídlo právě teď? Protože kdy jindy lze sehnat tolik čerstvých rajčat a paprik? Tak využijte zeleninové úrody a pusťte se do toho!

Suroviny

4 porce

Na omáčku

Postup přípravy

  1. Z paprik odřízneme vršek i se stopkou a vyndáme z nich semeníky. V míse smícháme mleté maso, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a koření. Zpracujeme ručně. Tip: Příliš řídkou směs zahustíme strouhankou, pokud je směs naopak moc hustá, naředíme ji mlékem.
  2. Když má směs ideální hustotu, naplníme jí papriky a přiklopíme je odříznutými vršky. Papriky naskládáme do vymazaného pekáčku, mírně podlijeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi dvacet minut.
  3. Než se papriky upečou, připravíme si omáčku. Na másle necháme zesklovatět cibulku. Přidáme bobkový list a nové koření, krátce osmahneme a vsypeme na kostičky nakrájená rajčata.
  4. Rajčata necháme pět minut podusit, poté vlijeme zeleninový vývar. Povaříme dalších pět minut. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v hrnku mléka. Vaříme čtvrt hodiny, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Na závěr dochutíme solí, pepřem a omáčku propasírujeme. Upečené papriky přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

 

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou