Menu
WomanOnly

Recept na pomazánku z červené řepy. Zkuste rychlou sezónní pochoutku

Co připravit z řepy? Polévku, saláty nebo dokonce koláč! Možností je spoustu, my tentokrát zvolíme tu nejrychlejší – pomazánku z čerstvé řepy a jen tří dalších ingrediencí. Hotová bude raz dva.

Červená řepa je stejně jako jiná zelenina bohatá na spoustu prospěšných látek. I proto byste s ní obzvlášť v sezoně neměli šetřit. Tentokrát se podrobněji podíváme na rychlou řepovou pomazánku.

Recept je možné ozvláštnit přidáním jogurtu či ořechů. Rozhodně to ale není nezbytné, pomazánka je výborná i takto.

Recept na polévku z červené řepy. Zachutná vám teplá i studená

Na 1 várku:

  • 2 středně velké řepy
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1 lžíce olivový olej
  • sůl

3 zdravé recepty z červené řepy

Pomazánka z červené řepy postup:

1. Řepu oloupeme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme olej, sůl, případně pepř a promícháme.

Tip: Půl hrsti nastrouhaného křenu dodá pomazánce na pikantnosti.

2. Pomazánku podáváme namazanou na kvalitní chléb či jiné pečivo. Navrch ji posypeme slunečnicovým semínkem. To můžeme také přidat do pomazánky hned v začátku a rozmixovat ho společně s řepou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na pomazánku z červené řepy. Zkuste rychlou sezónní pochoutku