Co připravit z řepy? Polévku, saláty nebo dokonce koláč! Možností je spoustu, my tentokrát zvolíme tu nejrychlejší – pomazánku z čerstvé řepy a jen tří dalších ingrediencí. Hotová bude raz dva.
Červená řepa je stejně jako jiná zelenina bohatá na spoustu prospěšných látek. I proto byste s ní obzvlášť v sezoně neměli šetřit. Tentokrát se podrobněji podíváme na rychlou řepovou pomazánku.
Recept je možné ozvláštnit přidáním jogurtu či ořechů. Rozhodně to ale není nezbytné, pomazánka je výborná i takto.
Recept na polévku z červené řepy. Zachutná vám teplá i studená
Na 1 várku:
- 2 středně velké řepy
- hrst slunečnicových semínek
- 1 lžíce olivový olej
- sůl
3 zdravé recepty z červené řepy
Pomazánka z červené řepy postup:
1. Řepu oloupeme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme olej, sůl, případně pepř a promícháme.
Tip: Půl hrsti nastrouhaného křenu dodá pomazánce na pikantnosti.
2. Pomazánku podáváme namazanou na kvalitní chléb či jiné pečivo. Navrch ji posypeme slunečnicovým semínkem. To můžeme také přidat do pomazánky hned v začátku a rozmixovat ho společně s řepou.