×
WomanOnly

Recept na ratatouille: Lehká pochoutka z Francie plná vitamínů

Ratatouille - ideální letní pokrm. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Ratatouille, směs zeleniny známá i díky stejnojmennému animovanému filmu, má svůj původ ve Francii. Dnes je však již velmi oblíbená po celém světě. Lahodná kombinace několika druhů zeleniny a koření může být samostatným pokrmem či lehkou přílohou k masu.

Ratatouille - ideální letní pokrm. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz
Ratatouille – ideální letní pokrm. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Ingredience (na 4 porce):

1 lilek
2 střední cukety
2 menší cibule
2 červené papriky
2 velká zralá rajčata
1 konzerva loupaných rajčat
4-5 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
Svazek čerstvého tymiánu a rozmarýnu, pepř a sůl

Lilek, rajčata, papriky a cuketu rozkrájíme na libovolně velké kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a tři stroužky česneku na jemné plátky. V dostatečně velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm zeleninu, kterou přidáváme postupně; nejprve lilek, poté papriku, cibuli a rajčata a následně česnek a cuketu. Zeleninu zalijeme rajčaty z plechovky i se šťávou, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a vaříme asi půl hodiny, dokud se šťáva z rajčat částečně neodpaří. Nakonec přidáme ještě trochu olivového oleje, zbylý rozdrcený česnek a bylinky. V této chvíli odstavíme ratatouille z ohně a podáváme například s parmezánem a opečenou bagetou.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*