Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Recept na ratatouille: Lehká pochoutka z Francie plná vitamínů

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

Doba přípravy: 50 min

Ratatouille, směs zeleniny známá i díky stejnojmennému animovanému filmu, má svůj původ ve Francii. Dnes je však již velmi oblíbená po celém světě. Lahodná kombinace několika druhů zeleniny a koření může být samostatným pokrmem či lehkou přílohou k masu.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Lilek, rajčata, papriky a cuketu rozkrájíme na libovolně velké kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a tři stroužky česneku na jemné plátky. 
  2. V dostatečně velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm zeleninu, kterou přidáváme postupně; nejprve lilek, poté papriku, cibuli a rajčata a následně česnek a cuketu. 
  3. Zeleninu zalijeme rajčaty z plechovky i se šťávou, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a vaříme asi půl hodiny, dokud se šťáva z rajčat částečně neodpaří. 
  4. Nakonec přidáme ještě trochu olivového oleje, zbylý rozdrcený česnek a bylinky. V této chvíli odstavíme ratatouille z ohně a podáváme například s parmezánem a opečenou bagetou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na ratatouille: Lehká pochoutka z Francie plná vitamínů