Menu
WomanOnly

Recept na smaženici. Vychutnejte si čerstvé houby

Jestli máte právě čerstvě nasbírané houby, neudělat smaženici by byl doslova hřích. Jak na to? 

Na smaženici potřebujeme

  • Houby
  • Vejce
  • Máslo
  • Cibuli
  • Drcený kmín
  • Sůl
  • Pepř či česnek – může být

Recept: Vepřové na houbách se smetanou

Postup

Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky, ne ovšem příliš malé, aby se vám nerozvařily. Na pánvi na másle dejte zesklovatět cibulku a přidejte houby a kmín. Smažte je tak dlouho, dokud nezměknou. Můžete je i podlít, ale nemusíte.

Mezitím si rozklepněte do hrnečku vajíčka, osolte a rozmíchejte.

Hned, jak budou houby změklé, přidáme vajíčka, promícháme a necháme vajíčka dojít, aby nebyla syrová. Podáváme s chlebem.

Tip WO: Pokud si chcete chuť smaženice zpestřit, můžete přidat i trochu pepře či česneku.

V čem jsou houby prospěšné?

Zajímá-li vás, čím obohatíte svůj organismus, konzumací hub, pak vězte, že houby obsahují velké množství draslíku, který snižuje krevní tlak, dále velké množství vitamínů B2 a B3, jež se podílejí na snižování hladiny cholesterolu a také velké množství selenu, který např. napomáhá zbavovat naše tělo škodlivin.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na smaženici. Vychutnejte si čerstvé houby