×
WomanOnly

Recept na špagety carbonara: Zamilujte si je s piniovými oříšky

Špagety carbonara, Zdroj: sxc.hu

Hedvábná omáčka, šťavnatá pancetta nebo slanina a dozlatova opražené piniové oříšky vynesou těstoviny na vyšší stupeň a naprosto ohromí vaše chuťové buňky.

Špagety carbonara, Zdroj: sxc.hu
Špagety carbonara, Zdroj: sxc.hu

Italské špagety carbonara jsme si zamilovali, a protože nedáme dopustit na piniové oříšky, vyzkoušeli jsme je spolu zkombinovat. Výsledek rozhodně stojí za to!

Co budete potřebovat na 4 porce?

100 g pancetty nebo libovolné slaniny
50 g tvrdého ovčího sýra
50 g parmezánu
3 vejce
400 g špaget
Hrst piniových ořechů
50 g másla
3 stroužky česneku
sůl a pepř na dochucení
bylinky (podle chuti)

Postup

Na velké pánvi rozpusťte máslo a zlehka osmahněte najemno nakrájenou pancettu (slaninu) a česnek. Smažte na mírném plameni asi pět minut, dokud není uzenina křupavá. Z pánve vyjměte česnek, svoji roli už splnil.

Na pánev přidejte špagety, které jste si během smažení uvařili obvyklým způsobem. Důkladně promíchejte a odstavte.

V misce rozmíchejte vejce s najemno nastrouhaným sýrem. Směs přilijte do pánve k těstovinám. Dobře promíchejte, podle chuti dosolte či opepřete.

Nyní můžete servírovat s piniovými ořechy, které si dozlatova opražíte na nepřilnavé pánvi. S těstovinami je promíchejte či je s nimi jen zasypte spolu s libovolnou bylinkou.

Tip! Podávejte s bílým vínem a křupavou bagetkou.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*