×
WomanOnly

Recept na špekové knedlíky. Uvařte si je s cibulkou a se zelím

FOTO: Spekove knedliky
Zdroj: Pixabay.com

Není to zrovna reklama na zdravý a vyvážený jídelníček, ovšem pochutnáte si tak, že snad můžete vzít špekové knedlíky občas na milost. Obzvlášť váš partner je jistě na talíři ocení.

FOTO: Spekove knedliky
Zdroj: Pixabay.com

Zdravá strava je bezesporu důležitá, neškodí ovšem občas zhřešit a dopřát si pořádné a tučné jídlo. Aspoň pokud vám chutná. Tak se nerozpakujte a udělejte si jednou za čas třeba právě špekové knedlíky. Jako příležitostný pokrm vám rozhodně neublíží.

Neodmyslitelným parťákem špekových knedlíků je cibulka a zelí. Zelí vaříme se lžičkou kmínu podlité vodou. Podle toho, jaké zelí máme rádi, přidáváme sůl nebo cukr. Cibulku osmahneme na sádle či oleji.

Čtěte také: Jak uvařit zelí na sladko

Na 4 porce:

180 g anglické slaniny nebo uzeného masa
3 starší housky
300 g hrubé mouky
cca 250 ml vody
hrst petrželky
sůl

Špekové knedlíky postup:

1. Uzeninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme v hluboké pánvi dozlatova a dovoňava. Uzenina by měla pustit tuk, pokud se tak nestane, přidáme půl lžíce sádla. Pánev poté stáhneme z plotny.

2. Do pánve přidáme housky nakrájené na kostičky, promícháme a necháme chvilku stát, aby se tuk nasákl do pečiva.

3. V míse smícháme mouku, špetku soli a vodu, vytvoříme středně husté těstíčko, do kterého vmícháme hrst petrželky a obsah pánvičky. Necháme čtvrt hodiny odpočinout.

4. Ke konci čekání si můžeme dát vařit vodu do většího hrnce. Z odpočinutého těsta tvarujeme rukama kulaté knedlíky.

Tip: Se směsí na knedlíky se bude pracovat mnohem lépe, když si ruce namočíme ve studené vodě.

5. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi deset minut, případně o chvilku déle. Hotové knedlíky vyjmeme a propíchneme vidličkou nebo rozpůlíme, aby z nich utekla pára.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*