Menu
WomanOnly

Recept na špekové knedlíky. Uvařte si je s cibulkou a se zelím

Není to zrovna reklama na zdravý a vyvážený jídelníček, ovšem pochutnáte si tak, že snad můžete vzít špekové knedlíky občas na milost. Obzvlášť váš partner je jistě na talíři ocení.

Zdravá strava je bezesporu důležitá, neškodí ovšem občas zhřešit a dopřát si pořádné a tučné jídlo. Aspoň pokud vám chutná. Tak se nerozpakujte a udělejte si jednou za čas třeba právě špekové knedlíky. Jako příležitostný pokrm vám rozhodně neublíží.

Neodmyslitelným parťákem špekových knedlíků je cibulka a zelí. Zelí vaříme se lžičkou kmínu podlité vodou. Podle toho, jaké zelí máme rádi, přidáváme sůl nebo cukr. Cibulku osmahneme na sádle či oleji.

Jak uvařit zelí na sladko? Je to snadné ze sklenice i hlávky

Na 4 porce:

180 g anglické slaniny nebo uzeného masa
3 starší housky
300 g hrubé mouky
cca 250 ml vody
hrst petrželky
sůl

Špekové knedlíky postup:

1. Uzeninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme v hluboké pánvi dozlatova a dovoňava. Uzenina by měla pustit tuk, pokud se tak nestane, přidáme půl lžíce sádla. Pánev poté stáhneme z plotny.

2. Do pánve přidáme housky nakrájené na kostičky, promícháme a necháme chvilku stát, aby se tuk nasákl do pečiva.

3. V míse smícháme mouku, špetku soli a vodu, vytvoříme středně husté těstíčko, do kterého vmícháme hrst petrželky a obsah pánvičky. Necháme čtvrt hodiny odpočinout.

4. Ke konci čekání si můžeme dát vařit vodu do většího hrnce. Z odpočinutého těsta tvarujeme rukama kulaté knedlíky.

Tip: Se směsí na knedlíky se bude pracovat mnohem lépe, když si ruce namočíme ve studené vodě.

5. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi deset minut, případně o chvilku déle. Hotové knedlíky vyjmeme a propíchneme vidličkou nebo rozpůlíme, aby z nich utekla pára.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na špekové knedlíky. Uvařte si je s cibulkou a se zelím