×
WomanOnly

Recept na šunkofleky. Jak je připravit v troubě a jak na pánvi?

Šunkofleky
Zdroj: Shutterstock

Šunkofleky představují klasiku, která nikdy neomrzí. Nejlépe chutnají tak, jak je připravovaly již naše babičky, proto není třeba vymýšlet žádné inovace. Připravte si tradiční zapečené šunkofleky, nebo zkuste rychlejší a jednodušší variantu bez zapékání.

Zapečené šunkofleky

Receptů na šunkofleky je celá spousta. Snad každá rodina má svůj vlastní a snad každý kuchař je přesvědčen, že zrovna jeho šunkofleky jsou nejlepší. Pokud jste ten „svůj“ recept zatím nenašli, zkuste tyto klasické zapečené šunkofleky s uzeným masem. Můžete použít například krkovici nebo maso ze žeber, při podávání šunkofleky nezapomeňte doplnit kyselými okurkami.

Ingredience:

  • 400 g fleků
  • 250 g uzeného masa
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • hrst čerstvé petrželky
  • pepř, sůl
  • kyselé okurky k podávání

Postup:

  1. Vejce promícháme s mlékem a smetanou, uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, fleky uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  2. Uzené maso, fleky, cibuli, petrželku a mléko se smetanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Směs přemístíme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Zapečené šunkofleky podáváme s kyselou okurkou.

Počet porcí: 4
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 1 hodina

Zapečené těstoviny s mletým masem: Tip na sobotní oběd pro celou rodinu!

Šunkofleky bez zapékání

Není nutné šunkofleky zapékat, protože skvěle chutnají také z pánve. Šunkofleky bez zapékání jsou navíc o něco rychleji hotové a k jejich přípravě potřebujeme jen minimum ingrediencí. Opět platí, že nejlépe chutnají s kyselými okurkami.

Ingredience:

  • 400 g fleků
  • 250 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • kyselá okurka k podávání

Postup:

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno, uzené maso na kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a vodu slijeme.
  2. Rozpálíme olej a cibuli orestujeme. Po chvíli přidáme také nakrájené uzené maso.
  3. Uvařené těstoviny smícháme s masem a cibulí, dochutíme solí a pepřem a máme hotovo. Šunkofleky bez zapékání podáváme s kyselými okurkami.

Počet porcí: 4
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*