×
WomanOnly

Recept na tatarák z lososa. Naservírujte si gurmánský zážitek

Tatarak z lososa

Ryby jsou skvělá volba pro oživení jídelníčku, navíc vám do něj vnesou řadu prospěšných látek. Příprava v podobě tataráčku je v současné době zvlášť oblíbená. Zkuste a zjistíte proč.

Pro milovníky ryb jasná volba. Tatarák z lososa je opravdu gurmánský zážitek. Není k němu třeba moc surovin, jinak by se přebila chuť ryby. K tataráku lze servírovat pečené brambory, opečenou bagetku nebo toastový chléb.

Pokrm je ideální jako speciální večeře pro dva, ze stejného množství můžete ale také udělat dvojnásobné množství předkrmů. Pokud chcete uvařit pro celou rodinu, použijte dvakrát tolik surovin.

Čtěte také: Proč jíst lososa

Na 2 porce:

200 g lososa
1 menší šalotka
lžíce citronové šťávy
lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Tatarák z lososa postup:

1. Lososa nasekáme na drobné koštičky. Podobně šalotku nakrájíme na co nejmenší kousky. Obě ingredience smícháme

2. Přidáme citronovou šťávu i olej, dochutíme solí a pepřem. Pro výraznější chuť můžeme přidat lžíci jemně nasekaného čerstvého kopru nebo půl lžičky hořčice. Promícháme a dáme vychladit.

3. Pomocí kulatého vykrajovátka tatarák naservírujeme, doplníme měsíčkem citronu, případně posypeme čerstvým koprem.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*