×
WomanOnly

Recept na tvarohové knedlíky plněné jahodami. Uvařte si rychlou pochoutku

Recept na jahodové knedlíky

Pokud nějaké ovoce vládne těmto dním, jsou to bezesporu jahody. Jestli je i vy máte ve své lednici, zkuste s námi připravit jahodové knedlíky, které potěší jako rychlá večeře i nedělní rodinný oběd.

Jahody jsou oblíbené ovoce nejen pro svou sladkou chuť, ale také snadné zpracování a velkou škálu použití. Jahodové knedlíky patří mezi tradiční pochoutky, které vařily už naše babičky. Připravit je můžete z kynutého těsta nebo zvolit rychlejší variantu – těsto tvarohové.

Výhodou je vedle jeho rychlosti a jednoduchosti také možnost přizpůsobit ho svému gustu. Velkou roli v chuti výsledného jídla totiž má, jak si knedlíky na talíři dozdobíte. Můžete sáhnout po klasice, jako je máslo, cukr a tvaroh, klidně ale zkuste i skořici, strouhanou čokoládu nebo mascarpone. Záleží jen na vás a vaší fantazii, jak si tuhle dobrotu vyšperkujete.

Čtěte také: Recept na jahodový koktejl

Na 4 porce:
500 g měkkého tvarohu (volte vždy plnotučný)
280 g polohrubé mouky
2 žloutky
cca 200 g středně velkých jahod

Jahodové knedlíky postup:

1. Tvaroh, mouku a žloutky zpracujeme nejprve vařečkou a poté rukama v mírně lepivé těsto.

Tip: Místo pšeničné mouky můžete použít špaldovou mouku či poloviční množství nahradit moukou žitnou.

2. Z těsta vytvoříme váleček, který si rozdělíme na tolik kousků, kolik máme jahod. Množství by mělo vystačit zhruba na dvacet knedlíků.

3. Z každého dílu vytvoříme placičku, do které zabalíme jahodu. Pro snadnější práci s těstem si pomůžeme moukou.

4. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba deset minut. Podáváme se smetanou, tvarohem, cukrem, rozpuštěným máslem nebo čímkoliv, co máme rádi.

Tip: Knedlíky neobsahují žádný přidaný cukr. Pokud si ho odpustíte i na ozdobu a dáte si knedlíky třeba s bílým jogurtem, získáte poměrně zdravé, a přesto chutné jídlo.

Čtěte také: Recept na jahodový dort



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*