Menu
WomanOnly

Recept na vánoční punč. Provoní vám domov a vnese do něj teplo

K období Vánoc nepatří jen dobré jídlo, ale i pití. To by mělo být buď teplé, nebo obsahovat alkohol. A nebo obojí. Tak jako voňavý vánoční punč.

Punč, to jsou vlastně takové tekuté Vánoce. Nejenom že je tento nápoj pro dané období typický, zároveň osahuje snad všechny chutě s vánočními svátky spojené – rozinky, rum, skořici nebo hřebíček.

Neomezujte se s punčem jen na období vánočních svátků. Skvěle vás zahřeje po celou zimu, je to taky ideální volba pro promrzlé návštěvy.

Recept na vaječný likér. Udělejte vánoční nápoj, který vás zahřeje

Na 6-8 porcí:

1 l červeného vína
500 ml pomerančového džusu
30 ml rumu nebo griotky
100 g rozinek
1 citron
cukr dle chuti
pár kapek vanilkového extraktu
4 svitky skořice
hřebíček, badyán

Vánoční punč postup:

1. Rozinky si namočíme v rumu či griotce a necháme je tam alespoň dvě hodiny, klidně ale přes noc i pár dní. Citron si nakrájíme na měsíčky.

2. Červené víno (lze použít i bílé, ale nápoj pak nemá tak hezkou barvu), pomerančový džus, nakrájený citron, extrakt a koření dáme do hrnce a přivedeme k varu. Ochutnáme a dle chuti dosladíme, případně přidáme větší množství koření.

Tip: V začátcích to s kořením nepřeháníme, stačí dát skořici, 1 badyán a 2 hřebíčky. Přidávat můžeme vždycky.

3. Do skleniček si rozdělíme rozinky s rumem a zalijeme horkým punčem.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na vánoční punč. Provoní vám domov a vnese do něj teplo