Pokud milujete dlouhé večery s vaším partnerem, při kterých popíjíte likéry a povídáte si dlouho do noci, pak vás tento recept dozajista potěší. Nesázejte pouze na kupované likéry z vinotéky či obchodních center a udělejte si svůj vlastní! V letním období se nabízí likér z višní, který vás osvěží a zároveň vám rozproudí krev v žilách!
Vraťte se ke svým kořenům!
Nechte se inspirovat dávnými dobami, kdy nebylo vše tak snadno k dostání a lidé si hodně věcí museli vyrobit sami. Zkuste si vyrobit vlastní domácí višňový likér!
Recept: Višňovka
Ingredience:
- 1 litr lihu, nebo žitné
- 2 litry višní
- 50 gramů kandované pomerančové kůry
- 2 kusy skořice
- 5 kusů hřebíčku
- 0,5 kilogramu cukrové moučky
- hrstka hrubě tlučených višňových pecek
Postup:
Do velké sklenice od okurek vložíme višně a zalijeme je lihem. Přidáme skořici, cukr, kůru z pomeranče a hrst višňových pecek. Sklenici dobře zazátkujeme a necháme stát 4 týdny odležet na slunci. Vše přecedíme přes sítko s malými oky a slijeme do menších lahví. Dobře uzavřeme a uskladníme v chladném a temném místě.