×
WomanOnly

Recept na zapečené smetanové brambory. Udělejte netradiční přílohu

Recept na Smetanove brambory

Připravit chutné brambory není jen tak. Ovšem když je dáte společně se smetanou péct do trouby, nemáte co zkazit. Navíc vykouzlíte opravdu skvělou přílohu, po níž se jen zapráší.

Brambory se na první pohled jeví jako jednoduchá surovina, ale jdou s nimi dělat zázraky. Proměnit je v salát či kaši, nakrájet je na hranolky nebo je zapéct v troubě společně se smetanou.

Zapečené brambory lze udělat taky jako hlavní chod, ovšem v takovém případě je vhodné doplnit je sýrem, vajíčkem a třeba i uzeninou. My tentokrát využijeme jen základní suroviny a brambory připravíme jako přílohu.

3 nejlepší veganské recepty z brambor. Zachutnají opravdu všem

Na 4 porce:

  • 1 kg brambor
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • trochu másla

Smetanové brambory postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na co nejtenčí plátky a dáme do misky s vodou.

2. Zapékací misku nebo pekáč si vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 200 stupňů.

3. Do velké mísy nalijeme smetany, přidáme prolisovaný česnek, na půlkolečka nakrájenou cibuli a koření. Se solí nešetříme, brambory ji do sebe hodně nasáknou. Lze taky přidat hrst nasekaných čerstvých bylinek.

Jak upéct brambory v troubě? Tipy na křupavou přílohu k masu

4. Brambory slijeme a osušíme. Přidáme je do mísy se smetanou, vše promícháme a přendáme do zapékací misky.

5. Dáme do trouby a pečeme doměkka. Podáváme s přírodním plátkem masa, hodit se bude i ke steaku s pepřovou omáčkou.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*