×
WomanOnly

Recept: Poctivá koprová omáčka jako od babičky

Koprová omáčka
Zdroj: Shutterstock

Základem poctivé koprové omáčky je máslová jíška, hovězí vývar, plnotučná smetana a čerstvý kopr. Výhodou je, že ačkoliv se jedná o omáčku, příprava je nenáročná a nezabere příliš mnoho času. Vyzkoušejte náš recept a uvařte si koprovku s dokonale jemnou a přitom plnou chutí.

Ingredience:

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • hrst čerstvého kopru
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Zalijeme studeným hovězím vývarem a dobře promícháme. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř, sůl a necháme 30 minut vařit.
  2. Do provařeného základu nalijeme obě smetany a vaříme ještě asi 2 minuty. Nakonec přidáme hrst propláchnutého a najemno nasekaného kopru a dále již nevaříme.
  3. Na závěr omáčku dochutíme cukrem a octem a přidáme oříšek másla na zjemnění.
  4. Koprovou omáčku podáváme s brambory a vajíčkem natvrdo nebo s hovězím masem a houskovým knedlíkem.

Počet porcí: 4

Obtížnost: snadné

Čas přípravy: 45 minut

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*