Menu
WomanOnly
Grilování Snadné

Grilované tygří krevety s pikantní bylinkovou marinádou

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 3 hod

Mořské plody jsou neuvěřitelně zdravé, chutné a jednoduché na přípravu. Recept na grilované tygří krevety, předem naložené do pikantní marinády, je toho důkazem. Připravte si pár kousků třeba ke steaku, nebo si je dejte se zeleninovým salátem. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, můžete si být jisti, že je okamžitě zařadíte na seznam svých oblíbených jídel.

Na grilování se nejlépe hodí syrové, tedy nepředvařené krevety. Pokud budete používat krevety zmražené, nechte je nejprve rozmrazit v lednici. Přípravu grilovaných krevet si dobře načasujte – rozmrazené jsou za chvilku a poté je důležité příliš neotálet s jejich tepelnou úpravou. I z tohoto důvodu je pro přípravu níže zmíněného receptu lepší použít krevety čerstvé, protože je potřeba nechat je marinovat alespoň dvě hodiny.

Suroviny

2 porce

Na marinádu

Postup přípravy

  1. Syrové tygří krevety oloupeme, odstraníme hlavy a střívka.

  2. Připravíme marinádu. Česnek prolisujeme, chilli papričku nakrájíme na drobné kousky, zázvor nastrouháme. Smícháme s olivovým olejem a bylinkami.
  3. Krevety naložíme do marinády a dáme na 2 hodiny v uzavřené nádobě do lednice.
  4. Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu. Krevety osolíme a dáme na gril masitější stranou dolů. Po dvou minutách krevety otočíme a grilujeme ještě minutu.
  5. Grilované tygří krevety zakápneme citronem a hned podáváme.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Grilované tygří krevety s pikantní bylinkovou marinádou