Menu
WomanOnly
Recepty na sladké Snadné

Nepečený cheesecake z krémového sýra a bílé čokolády

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 30 min

Nepečený cheesecake je zrovna tak lahodný jako ten pečený, je však o něco jednodušší na přípravu – nehrozí jeho vysušení či spálení v troubě. Nepečený cheesecake je možné připravit jak v dortové formě, tak do skleniček.

Tento základní recept na cheesecake můžete vylepšit podle své fantazie. K sušenkovému korpusu lze přidat například trochu rumu, do krémové vrstvy zase vanilkový extrakt nebo citronovou šťávu. Třetí vrstva je volitelná, skvěle bude chutnat přeliv z rozvařených jahod, malin nebo lesních plodů.

Recept je na formu ∅ cca 25 cm.

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme v sáčku a smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs přemístíme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pořádně přitlačíme.
  2. Smícháme tvaroh, mascarpone, smetanu ke šlehání a rozpuštěnou (vychladlou) čokoládu a zlehka vyšleháme.
  3. Krémovou směs nalijeme na sušenkovou vrstvu a dáme do ledničky na alespoň 10 hodin. Někdy je třeba počkat déle, proto je lepší připravit cheesecake s dostatečným předstihem.
  4. Dozdobit jej můžete např. jahodami. 

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Nepečený cheesecake z krémového sýra a bílé čokolády