Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na banánové řezy. Upečte si vynikající sladké pokušení

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 60 min

A zase ty řezy! Ovšem kdo by jim v jakékoliv podobě odolal. Jsou výborné a je jich dost pro celou rodinu. Tyto navíc díky dostupnosti banánů můžete dělat po celý rok.

Banány jsou do pečení chytrý pomocník. Jde o jeden z nejsladších druhů ovoce, takže jeho použití výrazně snižuje obsah přidaného cukru. Lze ho dát také do těsta, které pak úžasně zvláční.

Řezy tvoří tmavý kakaový základ, který je ozvláštněn sladkou banánovou polevou. Tu můžete ještě posypat kakaem, nastrouhat na ni čokoládu nebo čokoládu rozpustit ve vodní lázni a udělat z ní ještě jednu vrstvu navíc.

Suroviny

1 porce

Na klasický plech

Na krém

Postup přípravy

  1. Oddělíme si žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se solí v pevný sníh. Žloutky šleháme společně s cukrem. Přidáme vodu.
  2. Mouku důkladně smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Směs přimícháme k vyšlehaným žloutkům s cukrem. Mícháme, dokud se vše nespojí. Na závěr opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny.
  3. Mezitím si připravíme pudink dle návodu na obalu – k oslazení použijeme část moučkového cukru. Necháme vychladnout společně s hotovým korpusem.
  4. Změklé máslo vyšleháme společně se zbývajícím cukrem. Postupně přidáváme vychladlý pudink a stále šleháme. Na závěr přidáme dva rozmačkané nebo nastrouhané banány.
  5. Na korpus natřeme asi třetinu krému. Banány si rozkrojíme podélně na poloviny a rozložíme na krém. Zakryjeme zbytkem krému a dozdobíme.

Ohodnoťte tento recept:
3
Právě čtete

Recept na banánové řezy. Upečte si vynikající sladké pokušení