Menu
WomanOnly

Recept na budapešťskou pomazánku. Udělejte si zdravou svačinku

Na pomazánky kupované v obchodech zapomeňte. Doma si zvládnete připravit chutnější, levnější a navíc čerstvé. Budapešťská pomazánka je dokonce i zdravá. Vyzkoušejte.

Pomazánky z tvarohu jsou velmi vděčné, stačí přidat pár dalších surovin a něco k ochucení a zázrak je na světě. To je případ i budapešťské pomazánky s paprikou.

Jako jakýkoliv jiný recept má i tento mnoho variant k obměňování. Místo klasické cibule můžete například použít červenou cibuli nebo jarní cibulku. Čerstvá paprika jde nahradit sterilovanou kapií, obě pomazánky se pak budou v chuti mírně lišit. Kdo má rád pikantnější jídla, může přidat prolisovaný stroužek česneku.

Recept na tvarohovou pomazánku. Objevte nespočet možných variací

Na 4 porce:

250 g tvarohu
2 lžíce másla
1 červená paprika
1 menší cibule
1 lžička sladké mleté papriky
sůl, pepř

Budapešťská pomazánka postup:

1. Cibuli i papriku si nakrájíme nadrobno.

2. Tvaroh vyšleháme s máslem, můžeme zjemnit trochou mléka. Přidáme cibuli a papriku. Dochutíme mletou paprikou, solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept:
4,8
Právě čtete

Recept na budapešťskou pomazánku. Udělejte si zdravou svačinku