Máte rádi grilování, ale chcete trochu obměnit svůj repertoár? Grilované žampiony jsou skvělá volba. Za málo peněz totiž získáte hodně muziky.
Trávíte rádi letní čas grilováním, ale už vás nebaví připravovat stále dokola maso, brambory a zeleninu? Už jste zkoušeli ogrilovat žampiony? Zabere vám to jen chvilku a výsledkem oslníte rodinu i přátele.
K přípravě žampionů na grilu nepotřebujete nic speciálního, všechny suroviny byste měli mít běžně doma. Olej i bylinky můžete v případě potřeby zaměnit za ty, které máte rádi nebo které jsou ve vaší spíži zrovna k dispozici.
Suroviny
4 porce
Postup přípravy
Na marinádu vlijeme do uzavíratelné nádoby olej, k němu přidáme na plátky nakrájený česnek, tymián, kmín a dochutíme solí a pepřem.
Žampiony důkladně očistíme, zbavíme nožiček a přidáme do misky s marinádou. Promícháme tak, aby byly žampiony v marinádě dostatečně obalené. Nádobu uzavřeme a vložíme alespoň na pár hodin do lednice. Tip: Ideální je začít s přípravou už předchozí den a nechat žampiony v marinádě přes noc, aby je dostatečně ochutila.
Žampiony dáme na gril a grilujeme ze všech stran dozlatova. Během grilování je můžeme potírat zbylou marinádou. Podáváme s grilovanými bramborami, zeleninou či topinkou.