Potřebujete uvařit rychlý oběd nebo večeři? Těstoviny s omáčkou jsou sázka na jistotu. Obzvlášť pokud sáhnete po kvalitních špagetách a našem super rychlém receptu.
Omáček na těstoviny existuje nespočet a volba té pravé záleží na vaší chuti, času a dostupných surovinách. My tentokrát sáhneme po rychlém receptu plném italských ingrediencí, takže než řeknete carbonara, vykouzlíme chutné jídlo.
Základ na omáčku tvoří rajčata, která jsou pro italskou kuchyni takřka nepostradatelná. V tomto případě sáhneme po cherry rajčatech, která si i mimo letní sezónu uchovávají dobrou chuť. S jemnou mozzarellou a trochou správného koření vytvoří kombinaci, kterou si zamilujete.
Jak připravit špagety al dente? Pomohou vám zhubnout
Na 4 porce:
400 g špaget
500 g cherry rajčat
150 g mozzarelly
1 stroužek česneku
olivový olej
bazalka
sůl, pepř
Omáčka na špagety postup:
1. Nejprve si ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety, aby byly al dente.
Tip: Pokrm oživíme, když použijeme celozrnné špagety. Ty navíc jídlu dodají více nutričních látek.
2. Na pánvi si rozpálíme olej a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme rajčata a krátce podusíme.
Proč jíst rajčata. Věděli jste, že snižují výskyt rakoviny?
3. Na závěr vmícháme do omáčky uvařené špagety a dochutíme bazalkou, pepřem a solí. Jídlo na talíři poklademe kousky mozzarelly.