Menu
WomanOnly

Recept na pravou paellu. Provoňte svou kuchyň španělským aroma

Přeneste se do slunného Španělska a vyzkoušejte jeden z tamějších pokrmů. Paella je sice pracnější záležitost, ale je tak vynikající, že po ochutnání dostanete chuť nejen na přídavek, ale i na španělskou dovolenou.

Základním stavebním kamenem paelly je rýže. Ta se zpravidla doplňuje o zeleninu, koření a mořské plody. Obsahovat ovšem může také kuřecí maso, fazole či klobásu. Pokrm není typický pro celé Španělsko, objevuje se především v oblasti Valencie a má spoustu variant.

Pro vydařenou paellu je stěžejní konzistence. Rýže v ní by neměla být příliš suchá ani měkká, stejně tak moc rozvařená nebo mastná. Tradičně se vaří ve velké speciální pánvi nad ohněm, ale zvládnete ji připravit i v domácích podmínkách.

Jak správně jíst krevety? Víme jak je servírovat i konzumovat

Na 2 porce:

  • 100 g choriza
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 8 krevet
  • 150 g rýže
  • 400 g sekaných loupaných rajčat z konzervy
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • 1 citron
  • olivový olej
  • špetka šafránu
  • sůl, pepř

Pravá paella postup:

1. Chorizo nakrájíme na kolečka, česnek na tenké plátky, cibuli nadrobno a papriku na kostičky.

2. Na rozpálenou pánev se dvěma lžícemi oleje dáme krevety, chorizo a papriku. Orestujeme a poté dáme stranou. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje, na něm poté smažíme cibuli a česnek dozlatova.

3. Rýži si propláchneme a necháme okapat. Přidáme na pánev, následovat budou rajčata s vývarem. Přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme šafrán.

4. Do pánve vrátíme směs klobásy, krevet a papriky a promícháme s rýží. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit deset minut.

5. Podáváme s citronem nakrájeným na měsíčky, jímž je možné si jídlo závěrečně dochutit. Jíme rovnou z pánve.

Ohodnoťte tento recept:
1
Právě čtete

Recept na pravou paellu. Provoňte svou kuchyň španělským aroma