Menu
WomanOnly
Apetit

Jak správně jíst krevety? Víme jak je servírovat i konzumovat

Redakce

Redakce

17. 2. 2014

Krevety nejsou na českých talířích tradičním jídlem, jsou však čím dál víc vyhledávanější, proto je dobré vědět, jak správně se mají jíst.

Nebojte se použít ruce

Stejně jako krabi i krevety se rozlamují rukama. Uchopte krevetu, odlomte hlavu od zbytku těla a potom ze spodní části krevetu otevřete a maso vyjměte, dále pak opatrně a lehce nařízněte hřbet a vytáhněte tmavé střívko uvnitř, následně krevetu důkladně omyjte.

Máte-li krevety většího vzrůstu, oddělte jim hlavičku vidličkou a nožem, nožem odloupněte krunýř. Ocasní ploutvička a poslední článek krevety se mohou nechat neoloupané, při jídle se vám za ně bude kreveta dobře držet. Konzumuje se pouze maso, které má v ocásku. Je velmi chutné a snadno stravitelné.

O co nás krevety obohatí

Krevetí maso vám dodá vitamíny skupiny B, vápník, hořčík, zinek, jód, příznivě působí na srdce, podporuje imunitu a blahodárně působí na pleť. Patří mezi dietní a výživné potraviny, obsahuje kolem 1% tuků a 16% bílkovin.

Jak můžeme krevety dochutit

Pokud vám krevetí maso nepřišlo moc dobré, zkuste si jeho chuť zvýraznit několika kapkami citrónu nebo například avokádovou či sýrovou omáčkou. Dalšími oblíbenými ingrediencemi k těmto mořským korýšům bývají česnek, chilli, bylinky a sůl.

Krevety můžete jíst samostatně, ale i jako přísadu v kořeněných jídlech, různých salátech a těstovinách. Dají se grilovat, blanšírovat, smažit, dusit, vařit i krátce opékat. Pokrmy s krevetami se připravují velmi rychle, aby vynikla jejich chuť. Grilování a smažení postačí po dobu 3 minut.

Pokud jednou ochutnáte kvalitně připravené krevety, s velkou pravděpodobností si je zamilujete.

Ohodnoťte tento článek:
4,7
Právě čtete

Jak správně jíst krevety? Víme jak je servírovat i konzumovat