Nečekaná návštěva nebo neformální večírek? A lednice plná různých sýrů? Využijte zbytky a zpracujte sýry do výborné pomazánky. Nezůstane ani drobeček.
Pomazánku nemusíte zpracovávat jen ze zbytků. Pokud chystáte oslavu, můžete nakoupit větší množství sýrů – část jich dát do pomazánky, ostatní nakrájet na prkénko společně se zeleninou nebo kvalitními uzeninami. Na kvalitu vsaďte i v případě sýrů.
Stěžejní v tomto receptu je, jaké sýry se rozhodnete použít. Ideální jsou takové, které mají výraznější chuť. Vsaďte na hermelín, nivu, goudu, parmazán nebo pecorino. Poměr volte s citem, aby vám například niva svou chutí nepřebila méně výrazné sýry.
Recept na tvarůžkovou pomazánku. Oslní hlavně milovníky syrečků
Na 4 porce:
1 pomazánkové máslo
1 lžíce majonézy
1 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
300 g různých druhů sýra
sůl
Sýrová pomazánka postup:
1. Všechny sýry si na struhadle nastrouháme najemno.
2. Pomazánkové máslo smícháme s majonézou a jogurtem a společně vyšleháme. Přimícháme nastrouhaný sýr a osolíme.
3. Pokud nám chuť pomazánky přijde mdlá (záleží na použitých sýrech), můžeme přidat lžíci kečupu či hořčice nebo stroužek česneku.