Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Recept na zapečené smetanové brambory. Udělejte netradiční přílohu

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 60 min

Připravit chutné brambory není jen tak. Ovšem když je dáte společně se smetanou péct do trouby, nemáte co zkazit. Navíc vykouzlíte opravdu skvělou přílohu, po níž se jen zapráší.

Brambory se na první pohled jeví jako jednoduchá surovina, ale jdou s nimi dělat zázraky. Proměnit je v salát či kaši, nakrájet je na hranolky nebo je zapéct v troubě společně se smetanou.

Zapečené brambory lze udělat taky jako hlavní chod, ovšem v takovém případě je vhodné doplnit je sýrem, vajíčkem a třeba i uzeninou. My tentokrát využijeme jen základní suroviny a brambory připravíme jako přílohu.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na co nejtenčí plátky a dáme do misky s vodou.
  2. Zapékací misku nebo pekáč si vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 200 stupňů.
  3. Do velké mísy nalijeme smetany, přidáme prolisovaný česnek, na půlkolečka nakrájenou cibuli a koření. Se solí nešetříme, brambory ji do sebe hodně nasáknou. Lze taky přidat hrst nasekaných čerstvých bylinek.
  4. Brambory slijeme a osušíme. Přidáme je do mísy se smetanou, vše promícháme a přendáme do zapékací misky.
  5. Dáme do trouby a pečeme doměkka. Podáváme s přírodním plátkem masa, hodit se bude i ke steaku s pepřovou omáčkou.

 

Ohodnoťte tento recept:
3,5
Právě čtete

Recept na zapečené smetanové brambory. Udělejte netradiční přílohu