×
WomanOnly

Křupavé řízky na japonský způsob. Jak Japonci připravují oblíbené jídlo na českých stolech

Řízky na japonský způsob

Japonské řízky se výrazně liší od těch, na které jsme zvyklí. Mají nasládlou chuť a díky dlouhému marinování jsou extrémně křupavé. Máte na ně chuť? Poradíme vám, jak si je připravit doma.

Marinování je klíčem k úspěchu

Kousky kuřecího masa se musí nejprve namarinovat v sójové omáčce a saké. Nejlépe uděláte, pokud je necháte marinovat přes noc, aby se do masa mohly nasáknout všechny chutě a vůně. Kombinace saké a sójové omáčky dodá řízkům příjemnou nasládlou chuť.

Obalování a smažení

Do misky rozklepněte vejce s moukou a vymíchejte hladké těsto. Do těstíčka přidejte i řízky a ty nakonec obalte v bramborovém škrobu. Přebytečný škrob oklepejte a maso smažte při nízké teplotě kolem 10 minut. Řízky vyndejte, položte je na talíř vyložený ubrouskem a nechte je půl hodiny odpočívat. Poté řízky znovu osmahněte, tentokrát při vysoké teplotě zhruba 2 minuty. Dvojité smažení dodá řízkům extra křupavost.

Japonská kuchyně není jen sushi. Znáte ji?

Dochucování

Osmažené řízečky můžete ještě obalit ve směsi koření, které masu dodá specifickou chuť. V kořenící směsi je většinou zahrnutá mletá sladká paprika, sůl, kmín, koriandr, skořice, kajenský pepř, česnek a sušená petrželka.

Panko strouhanka. Naučte se vykouzlit křupavé řízky!

Jak velké dělat řízky?

Velikost řízků záleží na vašich preferencích a nemá vliv na výslednou chuť. Japonci servírují smažené kuře zejména o Vánocích a dávají přednost větším řízkům. Američanům jsou zase bližší menší kousky obaleného masa, které se podobají kuřecím nugetám. Výhodou menších řízků je fakt, že se mnohem snadněji namáčejí do různých dipů.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*