×
WomanOnly

15 mužů radí, jak uvařit guláš. Zvládneme to lépe?

Recept na srnci gulas
Zdroj: Shutterstock.com

Je to jako zvláštní přírodní úkaz. My ženy umíme uvařit téměř cokoli, ale když přijde řeč na guláš, tak na ten jsou rozhodně odborníci muži. Jejich chuťové pohárky jako by jim do uší našeptávaly, co přidat a jak to ochutit, aby vznikla božská ostřejší, ale dokonalá gulášová souhra.

gulas-polevka

Napadlo by vás přidat na cibulku cukr aby rychleji zhnědla? Muže ano. Guláš ochucují podle nálady, maso a obrovské množství cibule je nejpodstatnější. Jak tedy podle nich uvařit ten nejdokonalejší guláš na světě? Čtěte dál, radí parta patnácti amatérských odborníků.

Bez cibule ani ránu, maso nesmí chybět

“Cibule je základ, chce to fakt hodně cibule,” radí Adam. Nejméně kilo cibule prý zajistí dobrý start. Druhou nejdůležitější surovinou je pro muže maso. “Nejjednodušší je to s mletým masem, ale samozřejmě do klasického guláše patří pořádné kusy vepřového,” myslí si Petr.

“Já dostanu vždycky za úkol míchat, tak míchám,” směje se Petr. Cibule se smaží na oleji do hodně tmavé zlaté barvy. “Když se mi nechce čekat, přidám trochu moučkového cukru,” radí Honza urychlovací trik. Lukáš by přidával maso, to se musí na cibulce zatáhnout.

Paprika, sůl a božská kombinace koření

Maso zasypou muži velmi rychle paprikou a přilijí horkou vodu tak, aby maso jen lehce plavalo. “Pak už tam začneme házet nakrájenou papriku – ideálně dvě červené a jednu zelenou, aby to pěkně vypadalo, k tomu nakrájenou mrkev, žampiony, rajčata,” vyjmenovávají hromadně. Nakonec se shodnou, že do guláše patří vlastně všechno, co dům dá.

A nakonec dojde na koření, které je pro mnohé ženy opravdovým oříškem. Jak najít tu správnou chuť? “Kmín, sůl, pepř, majoránku dávají všichni. Trik je v česneku. Je ho potřeba hodně a přidává se ve dvou fázích. První část už v době, kdy se guláš vaří a druhá těsně před odstavením z plotny” prozrazuje tajemství úspěchu Tomáš.

Vaří se asi hodinu

Guláš vaří muži hodinu, ale klidně i déle, záleží na mase a osobních chutích. “Když mám na konci pocit, že to prostě není ono, přihodím do hrnce kostku bujonu,” prozrazuje mírně stydlivě Adam.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*