×
WomanOnly

3 recepty na jednoduchou večeři z toho, co vám doma zbylo

rajčata a špagety

Uvařit teplou večeři není žádná velká výzva. Daleko zajímavějším úkolem je nachystat dobrotu z toho, co zrovna zbylo v lednici. Využijte zbytek zeleniny, který vám zůstal po včerejší garden party nebo cokoli dalšího. Poradíme vám tři recepty, na které nemusíte nic speciálně nakupovat.

Kuřecí rendlíková omáčka

Takzvané eintopfy jsou jednou z nejjednodušších variant, jak smysluplně využít, co vám zrovna při předchozím vaření zbylo. Takže prostě můžete vzít zbytek masa, zeleniny a třeba těstovin, smíchat to v jednom hrnci a kochat se, jak si celá rodina pomlaskává. Máme pro vás na začátek jednoduchý návod.

  • maso, například zbytek kuřecího
  • papriky, mrkev, houby nebo jakákoli další zelenina
  • uvařená rýže nebo těstoviny
  • koření, například chilli nebo oregano
  • kousek nastrouhaného sýra

Maso i zeleninu nakrájíme na kousky a dejte do hrnce, přidejte nějaké koření a nechte chvíli podusit. Samozřejmě můžete jako základ použít orestovanou cibuli. Pak přidejte uvařenou rýži nebo těstoviny a smíchejte vše dohromady. Při servírování posypte ještě horkou směs nastrouhaným sýrem a máte hotovo.

Recept na těstoviny s tuňákem z konzervy. Připravte rychlou pochoutku

Smažená rýže

Recept na smaženou rýži

Občas se stane, že vaříte rýži jako přílohu a neodhadnete množství. Pokud si ještě navíc rádi pochutnáte na kvalitní rýži, je vám líto zbytek vyhazovat. Co takhle zkusit přidat nějakou zeleninu a vajíčka a vykouzlit úplně nové jídlo?

  • 2 vajíčka (není nutné)
  • mrkev, petržel, celer a jarní cibulku
  • 3 až 4 kousky kuřecího masa (není nutné)
  • 2 na drobno nakrájené cibule
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • sůl, olej, bylinky a koření dle chuti

Rozehřejte pánev, přilijte olej a osmahněte cibuli, pak přidejte ostatní zeleninu a kuřecí maso. Na závěr přimíchejte sojovou omáčku, rýži a dochuťte solí a koření. Lehká a rychlá večeře je na světě.

Proč jíst rýži. Seznamte se s jejími jednotlivými variantami

Quesadillas

Quesadillas

Mexická kuchyně je ideální pro recepty ze zbytků. Stačí se nebát experimentů a prostě vyzkoušet, co všechno můžete do nového jídla využít.

  • zelenina, včetně
  • 1/2 hrnku hub
  • 1/2 hrnku nakrájené papriky
  • 1/2 hrnku nakrájené cibule
  • 1/2 hrnku rajčat
  • strouhaný sýr
  • tortily
  • olej, sůl a koření

Na pánvičce osmahněte cibuli a veškerou zeleninu, směs nechte podusit, pak okořeňte a osolte. Tortily ohřejte na pánvičce na troše másla nebo na plechu v troubě. Pak prostě tortily naplňte zeleninovou směsí a ještě horké posypejte nastrouhaným sýrem.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*