Menu
WomanOnly
Apetit

Jak opravit připálenou omáčku ve dvou krocích

Kolikrát se vám už stato, že jste přemýšlela, jak opravit připálenou omáčku nebo guláč a musela jste jídlo vyhodit? To však nebylo vůbec nutné. Až se vám opět podaří něco připálit, vyzkoušejte naše typy.

Říká se, že učený z nebe nespadl a je to pravda. Připálit omáčku může začátečník, ale stejně tak zkušený kuchař, který ji vařil už tisíckrát. Důležité je neztrácet hlavu a neházet flintu do žita. I připálená omáčka se totiž dá několika elegantními triky zachránit tak, aby si všichni pochutnali.

1. Zbavte omáčku připálenin

První krok k záchraně omáčky je zbavit ji připálenin. Vezměte tedy hrnec se spálenou omáčkou a omáčku přeceďte do čistého hrnce. Dejte přitom pozor, aby vám ani kousek připáleniny neproklouzl, protože i kousíček může zkazit chuť celé omáčky. Ani teď ale nemáte vyhráno, jste ovšem na dobré cestě.

2. Zneutralizujte nepříjemnou chuť

Hlavním problémem připálené omáčky je nepříjemná chuť, kterou je potřeba zneutralizovat. Existuje několik způsobů, kterými se můžete trpké chuti zbavit a je jen na vás, který použijete. Můžete vyzkoušet brambor, bílý chléb nebo dokonce korek!

Pokud jste se rozhodla pro záchranu pomocí brambory, pak vás čeká snadný a rychlý úkol. Celou bramboru vložte do hrnce s přecezenou omáčkou a nechte ji minimálně 10 minut vařit. Poté bramboru vyjměte a případně postup opakujte, kdybyste měla pocit, že z omáčky nepříjemnou chuť stále cítíte. Stejný postup praktikujte i s krajícem bílého chleba.

Korkový pomocník

Další záchranou variantou pro připálenou omáčku je vyvaření korkové zátky. Může to znít poněkud zvláštně, ale některé hospodyňky by na ni přísahaly. Vezměte čistou korkovou zátku a vložte ji do čajové síťky, to proto aby se případně rozdrolený korek nedostal do omáčky. Opět nechte 10-15 minut povařit a korek vyndejte. Korková zátka do sebe nasaje připálenou chuť a vy můžete omáčku servírovat.

Jestliže ani jeden z výše uvedených postupů nezafungoval jak by měl, je lepší omáčku vyhodit a uvařit novou. Záleží hlavně na tom, jak moc se omáčka připálila, pokud je téměř na uhel, nepomůže vám ani brambor, ani korek.

Ohodnoťte tento článek:
0
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Jak opravit připálenou omáčku ve dvou krocích