×
WomanOnly

Jak udělat langoše. Celý postup v 5 krocích

Langoše jsou ne jen pouťovou pochoutkou, ale své zastání mají i v některých bistrech či restauracích. Chcete-li si je vychutnat i v pohodlí vašeho domova, přináším vám návod, jak si je snadno přichystat v pěti krocích.

Foto: Nikola Bursová, WomanOnly.cz
Foto: Nikola Bursová, WomanOnly.cz

Suroviny potřebné k přípravě :

400 g hladké mouky
1x bílý jogurt, malý
1x lžíce oleje
1x lžíce cukru do kvásku (droždí)
1x kostka droždí
špetka soli

Dále na dochucení dle libosti – pro milovníky slaného : česnek, kečup, sýr a pro milovníky sladkého : nutella, marmeláda či džem.

Postup výroby:

  1. Rozděláme kvásek (rozdrobené droždí zalité vodou oslazené lžičkou cukru). Kvásek dáme do mísy a přidáme hladkou mouku, špetku soli, kelímek bílého jogurtu, lžíci oleje.
  2. Vše důkladně promícháme prsty a zaděláme těsto. V případě, že se nám nebude dařit a těsto bude příliš tuhé a lepivé, naředíme jej pomocí přidání mouky a vody dokud není těsto vláčné.
  3. Máme-li těsto již hotové, rozděláme jej na malá bochánky, které následně rozválíme na placičky potřebné velikosti (to již záleží na vás a na velikosti vaší pánve na smažení).
  4. Takto rozválené těsto ponecháme 15 minut kynout.
  5. Po uplynutí doby potřebné pro práci kvasnic můžeme hned začít se smažením. Těsto smažíme do té doby, než-li bude mít zlatavou barvu.

Pro dokončení langošů zbývá jíž pouze je dochutit tím, co má každá z vás nejraději, ať  už kečupem a sýrem či džemem. Dobrou chuť!



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*