×
WomanOnly

Krevety s těstovinami. Připravte si středomořskou pochoutku

Krevety s těstovinami

Středomořská kuchyně je plná zdravých ryb, mořských plodů a zeleniny. Za těmito dobrotami ale nemusíte jezdit až do Itálie, Španělska nebo Řecka. Krevety s těstovinami si můžete připravit i doma. Máme pro vás na tyto krevety pár receptů.

Dopřejte si zdravé krevety

Krevety jsou plné bílkovin, minerálů a vitaminů. Obsahují především draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, zinek, železo, jód a vitaminy A, D, E, B6 a B12. Ukrývají v sobě jen nízké procento tuku, a proto jsou vhodné i při různých dietách. Mohou se vařit, smažit, grilovat i zapékat. Hodí se k těstovinám, rýži, zelenině i do polévky. Mezi nejznámější recepty patří krevetový koktejl, španělská paella, těstoviny – např. tagliatelle s krevetami a rýžové nudle s krevetami.

Pikantní těstoviny s krevetami

Ingredience:

  • 350 g těstovin
  • 400 g krevet
  • 2 červené cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 chilli paprička
  • 150 g cherry rajčátek
  • 1 plechovka pokrájených rajčat v plechovce
  • 150 ml bílého vína
  • olivový olej
  • 1 lžíce másla
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka

Postup:

  1. Těstoviny dejte vařit do hrnce a uvařte je dle návodu na obalu. Mezitím si připravte omáčku.
  2. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno.
  3. Do pánve nalijte cca lžíci olivového oleje a cibulku na něm zpěňte. Po chvíli přidejte i nasekaný česnek, chilli papričku a cherry rajčátka. Směs nechte krátce podusit.
  4. Přidejte trochu vody a nechte dusit.
  5. Jakmile se tekutina odpaří, podlijte bílým vínem a nechte ho vyvařit.
  6. Ve chvíli, kdy je víno vyvařené, přidejte sterilovaná rajčata a krevety. Vařte, dokud nejsou krevety uvařené.
  7. Nakonec do směsi přidejte pár kapek citrónové šťávy, lžíci másla, sůl a pepř.
  8. Přidejte také uvařené těstoviny, promíchejte a podávejte ozdobené lístky bazalky.

Jak správně připravit krevety? Přinášíme několik jednoduchých tipů

Zapečené těstoviny s krevetami

Ingredience:

  • 300 g těstovin
  • 200 g loupaných krevet
  • 500 ml mléka
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 g strouhaného sýru čedar
  • 1 cibule pokrájená najemno
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 0,5 šálku strouhanky
  • sladká paprika
  • sušený tymián
  • sušené oregano
  • sůl

Postup:

  1. Máslo rozehřejte na pánvi a orestujte na něm cibuli s česnekem. Přidejte mouku a za stálého míchání opékejte asi minutu. Poté přelijte mlékem a přiveďte k varu.
  2. Snižte teplotu a vařte, dokud tekutina nezhoustne.
  3. Dejte vařit těstoviny, které po uvaření sceďte a propláchněte studenou vodou.
  4. Do omáčky v pánvi přidejte krevety, strouhaný sýr, sůl, papriku, tymián a oregano.
  5. Omáčku smíchejte s těstovinami. Zapékací misku vymažte máslem a nalijte do ní vzniklou směs.
  6. Celé posypte strouhankou a dejte zapékat do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia přibližně na 20 minut.

Kvalitní těstoviny: Jsou lepší vaječné, bezvaječné nebo proteinové?

Těstoviny s krevetami a pestem

Ingredience:

  • 500 g těstovin
  • 1 červená cibule
  • 350 g loupaných krevet
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • máslo
  • parmazán

Postup:

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Poté je sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Poté ji dejte zesklovatět na máslo.
  3. Přidejte i krevety a restujte asi 5 minut. Poté přidejte i pesto a smetanu.
  4. Dochuťte solí, pepřem a krátce povařte.
  5. Do pánve dejte také těstoviny a pořádně promíchejte. Pokud je to potřeba, přidejte i trochu vody.
  6. Podávejte posypané parmazánem.

Recept na těstoviny se špenátem a slaninou. Uvařte rychlou večeři

Těstoviny s krevetami a špenátem

Posledním tipem je recept na krevety a špenát, který v této podobě bude chutnat i dětem.

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 150 g krevet
  • 100 g baby špenátu
  • 1 cibule
  • hrst černých oliv
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • chilli koření

Postup:

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
  2. Krevety smíchejte s olivovým olejem, citrónovou šťávou, soli a pepřem a krátce orestujte na pánvi. Poté je vyndejte.
  3. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm cibuli pokrájenou nadrobno.
  4. Přidejte i špenát a nechte ho lehce zavadnout.
  5. Nakonec přidejte také scezené těstoviny, orestované krevety, chilli a olivy.
Ohodnoťte tento článek


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*