×
WomanOnly

Recept na čočkovou polévku. Zajistí vám dostatek peněz na příští rok

Čočková polévka
Zdroj: Shutterstock.com

Jak na Nový rok, tak po celý rok. V tomto případdě to ovšem neznamená, že byste měli jíst čočkovou polévku celý rok. Ovšem konzumace čočky první den v roce by vám podle tradice měla zajistit dostatek peněz po zbytek roku.

Novoroční čočku si můžete samozřejmě připravit v různých podobách – klasicky vařenou nakyselo, zamíchanou do karbanátků nebo třeba v pomazánce. Polévka z ní má však několik výhod – je snadná, rychlá, v chladném dni zahřeje a navíc vás pomůže probrat po prohýřené noci.

Do polévky můžete různé druhy masa či uzeniny – zkusit můžete pikantní klobásu, anglickou slaninu i uzené maso. Pokud dáváte přednost vegetariánské verzi, klidně maso vynechejte.

Proč jíst čočku? Obsahuje 3 životně důležité živiny!

Zdravá černá čočka beluga: Nenadýmá a je hned hotová!

Na 4 porce čočkové polévky:

  • 200 g čočky
  • 200 g masa
  • 70 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Čočková polévka postup:

1. Pokud si vzpomeneme, čočku si den před vařením namočíme. Druhý den ji ve stejné vodě dáme vařit. V hrnci si z másla a mouky připravíme jíšku. Zředíme vodou. Jíšku přidáme do hrnce s čočkou, do které také dle potřeby můžeme přilít vodu.

2. Následně polévce dodáme chut. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Pokud chceme polévku částečně rozmixovat, nyní je ta pravá chvíle. Na závěr přidáme pokrájenou uzeninu či maso, ještě krátce povaříme a můžeme podávat.

Tip: Klobásu či uzené můžeme pro voňavější výsledek ještě před přidáním do polévky krátce osmahnout na pánvi.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*