×
WomanOnly

Recept na kopřivový špenát se zastřeným vejcem

Recept na kopřivový špenát
Foto: Bio Produkt ekologického zemědělství

Využijte první jarní bylinky a napumpujte své tělo vitaminy a minerály! Jsou plné síly a zároveň dodají skvělou chuť vašim pokrmům. Zkuste je nejen jako koření, ale založte na nich rovnou celé jídlo.

  • 300 g listů z mladých kopřiv
  • 1 větší bio cibule
  • 2 stroužky bio česneku
  • 1 lžíce bio másla
  • 2 bio vejce
  • 1 lžíce octa
  • Sůl, pepř

 

Oberte listy z kopřiv, které můžete dopředu spařit, abyste se nepopálili. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky, společně s cibulí chvilku restujte a pak přidejte kopřivové listy. Osolte, opepřete a nechte je povadnout. „Špenát“ můžete podávat jako přílohu k masu nebo třeba se zastřeným vejcem. Takto si ho připravíte: Ve velkém hrnci ohřejte vodu na cca 80 stupňů Celsia (ve vodě jsou zatím jen malé bublinky) a přidejte do ní lžíci jakéhokoli octa. Udělejte vodní vír, do kterého z co nejmenší výšky vlijte vajíčko a pošírujte 3-4 minuty. Poté ho vyndejte a ponořte do nádoby se studenou vodou, aby neztuhnul žloutek.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*