Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na pečený cheesecake z mascarpone nebo tvarohu

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 1 hod 30 min

Cheesecake neboli sýrový koláč patří mezi nejoblíbenější dezerty po celém světě. Jeho příprava je přitom nečekaně snadná. My jsme pro vás připravili italskou verzi koláče, s ricottou a mascarpone.

Existují stovky receptů, které se liší přípravou a použitými surovinami. Cheesecake může být citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný a jeho náplň z nejrůznějších druhů sýra a tvarohu.

Jiný kraj, jiný sýr a vždy skvělý cheesecake

Každá země má svůj vlastní recept na sýrovou náplň koláče. Američané si nemohou svůj cheesecake představit bez krémového termizovaného sýra, Francouzi používají sýr Neufchâtel, Řekové do koláče dávají sýr feta a Češi cheesecake připravují s nadýchaným tvarohovým sýrem. Je prakticky jedno, jaký sýr si vyberete, cheesecake bude vždy výborný.

Přesvědčte se sami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a ochutnejte cheesecake na italský způsob ještě dnes.

Cheesecake se sýry ricotta a mascarpone

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a rozmělníme válečkem na drobečky. V kastrolku rozpustíme máslo, vmícháme rozdrcené sušenky a spojenou směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem.
  2. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, škrob a oba sýry dáme do mísy a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do připravené sýrové směsi. Hotový krém nalijeme do dortové formy a lžící rovnoměrně uhladíme.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 50 minut. Po celou dobu pečení troubu neotvírejte!
  4. Upečený koláč necháme 3 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky (pomůžeme si třeba vařečkou). Poté cheesecake ještě vychladíme v lednici.
  5. Před podáváním ozdobíme marmeládou.

Ohodnoťte tento recept:
3,4
Právě čtete

Recept na pečený cheesecake z mascarpone nebo tvarohu