×
WomanOnly

Recept na skvělé bramboráky. Dejte si je samotné nebo s masovou směsí

FOTO: Recept na bramboraky
ZdroJ: Shutterstock.com

Jen pár základních surovin, nenáročná příprava, málo špinavého nádobí a úspěch mezi všemi strávníky. Zní vám to jako ideál? Taky že je. A nese jméno bramborák.

Bramborák patří mezi naprosto českou klasiku, kterou s chutí přebíráme od našich babiček a vaříme dál pro své rodiny. Není se čemu divit. Je to rychlovka, na které si pochutná každý.

Navíc si bramborák můžete dát na mnoho způsobů. Dobrý je studený i teplý, záleží jen na vás, kterou variantu preferujete. Chutná samotný jako rychlá večeře nebo svačina na náročný výlet, přidat k němu můžete zelí a uzeninu. Stejně tak z něj ale lze udělat přílohu a doplnit jím třeba masovou směs.

Čtěte také: Vyznejte se v typech brambor

Na 4 porce:

  • 1 kg brambor
  • 4 lžíce mouky
  • 4 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • tuk na smažení

Bramboráky postup:

1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme, důkladně osušíme a nastrouháme. Posléze je necháme okapat, osušíme, vyždímeme, prostě jakkoliv zbavíme nadbytečné tekutiny.

2. Osušené nastrouhané brambory smícháme v míse s vajíčky, moukou, prolisovaným česnekem, lžičkou až lžící majoránky, solí a pepřem.

Tip: Pokud chceme mít bramboráky spíš měkké než křupavé, dáme mouky víc, klidně až trojnásobné množství.

3. Na pánvi rozehřejem tuk, lžící do něj klademe těsto, které jejím spodkem zploštíme. Opékáme z obou stran dozlatova. Pokud jsou hotové bramboráky příliš mastné, zbavíme je přebytečného tuku pomocí kuchyňské utěrky.



1 Komentář Recept na skvělé bramboráky. Dejte si je samotné nebo s masovou směsí

  1. Největší kravinou je vylévat to NEJCENNĚJŠÍ a to šťávu z mrambor, protože ta má nejvíc vitamínů.

    Aby těsto nebylo moc řídké, tak je raději zahustím moukou, ale daleko lepší je strouhanka.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*