Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Recept na snadnou omáčku z cukety a smetany na těstoviny

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 35 min

Tento jednoduchý recept potěší nejen všechny milovníky cuket, ale i vegetariány. Sezóna cuket a lilků již končí, a tak je nejvyšší čas vyzkoušet tento netradiční recept na cuketovo-smetanovou omáčku.

Cuketa je sama o sobě velice zdravá. Má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny i na trávicí ústrojí. Zhruba před dvaceti lety byla raritou, považována spíše za náhradu okurky, avšak dnes si své místo v kuchyni našla, pyšní se oblibě a má skvělé uplatnění.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Jaký druh vyberete záleží na vaší chuti a fantazii. 
  2. Do středně velkého hrnce nalijeme trochu olivového oleje. Na drobno nasekanou cibuli zpěníme, přidáme jeden stroužek nakrájeného česneku a cuketu, kterou jsme si předem nakrájeli na kostičky a zbavili střední dužiny.
  3. Cuketu osolíme (aby pustila trochu vody) a okořeníme. Dusíme do měkka asi 10-15 minut, pokud se cuketa zdá stále tvrdá, přilijeme trochu vody a dusíme  dokud nezměkne. 
  4. Smícháme smetanu se zakysanou smetanou a přidáme 2 lžíce hladké mouky. Dobře rozmícháme, přidáme do hrnce a krátce povaříme.
  5. Mezitím si nakrájíme šunku na drobné kostičky a opražíme na pánvi s olivovým olejem.
  6. Vše je hotové a můžeme podávat jako variantu se šunkou či bez šunky pro vegetariány. Zdobíme strouhaným parmazánem.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na snadnou omáčku z cukety a smetany na těstoviny