×
WomanOnly

Recept na vajíčkovou pomazánku. Připravte si ji k snídani i k večeři

FOTO: Vajickova pomazanka
Zdroj: Shutterstock.com

Vajíčková pomazánka nepatří na váš stůl zdaleka jen přes Velikonoce, nebo když potřebujete zpracovat vajíčka. Je tak skvělá, že na chleba se šunkou rychle zapomenete.

FOTO: Vajickova pomazanka
Zdroj: Shutterstock.com

Pomazánky jsou skvělý způsob, jak oživit jídelníček. Vajíčková se hodí jako výživná snídaně, rychlá studená večeře nebo chutná svačina pro členy rodiny, kteří jsou školou povinní.

V pomazánce se může podle chutí strávníků obměňovat poměr jednotlivých surovin. Lze tak vytvořit pomazánku máslovější, navýšením množství hořčice zase chuťově výraznější. Klidně přidejte i kyselou okurku.

Čtěte také: Jak uvařit vejce

Na 4 porce:

4 vajíčka
4 lžíce pomazánkového másla
2 lžíce změklého másla
lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř

Vajíčková pomazánka postup:

1. Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

2. Obě másla utřeme s hořčicí, přidáme nastrouhané vajíčko, může být najemno i nahrubo, záleží na nás. Vše smícháme, dochutíme špetkou soli a špetkou pepře. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip: Chléb nebo housku s pomazánkou můžeme posypat pažitkou, řeřichou či jarní cibulkou.

Čtěte také: Vajíčka na snídani 3x jinak



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*