Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Obalovaný květák s bramborem. Dejte si klasiku, která nikdy neomrzí

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 50 min

Obalovaný květák je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása. Z jednoho květáku navíc bez problému uděláte oběd pro celou rodinu. Podívejte se, jak toto oblíbené vegetariánské jídlo připravit.

Květák obalený v trojobalu a následně usmažený dozlatova zná pravděpodobně úplně každý. Aby také ne. Jde o velmi nenáročný pokrm, na kterém si pochutnají děti i dospělí.

Tradičně se obalovaný květák podává s vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Před podáváním můžete květák pokapat trochou citronové šťávy a brambory posypat čerstvou pažitkou nebo petrželkou.

TIP: Obalovaný květák se běžně smaží, pokud však chcete zdravější variantu, můžete ho s pár kapkami oleje upéct v troubě. Obalený květák pečte nepředvařený, aby příliš nezměkl. Pokud se držíte klasického postupu a květák budete smažit, je naopak lepší ho před obalením předvařit.

Suroviny

4 porce

Na obalení

Na podávání

Postup přípravy

  1. Květák opláchneme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté ho slijeme a necháme trochu vystydnout.
  2. Jednotlivé růžičky obalujeme v hladké mouce, rozkvedlaném vajíčku s trochou soli a nakonec ve strouhance.
  3. Obalený květák smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Usmažené růžičky klademe na talíř vyložený ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  5. Obalovaný květák podáváme s tatarkou a vařenými brambory, které můžeme posypat čerstvými bylinkami.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Obalovaný květák s bramborem. Dejte si klasiku, která nikdy neomrzí