Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Pečená husa s jablky a červeným zelím

Taťána Kročková

Taťána Kročková

Doba přípravy: 3 hod

Svatý Martin také tradičně jezdí na bílém koni, neboť v tento den se obvykle očekává první sníh a také svatomartinská husa. Jak ji připravit?

Suroviny

6 porcí

Postup přípravy

  1. Čerstvou husu necháme den uležet, dobře ji umyjeme, vysušíme a dáme do pekáče. Posolíme a posypeme kmínem zevnitř i zvenku, vložíme do pekáče prsy dolů.
  2. Dutinu naplníme čtvrtkami oloupaných a pokrájených jablek, husu podlijeme a dáme péct na hodinu a půl do trouby. Husu je třeba neustále podlévat. Tučná husa se propíchá vidličkou, aby z ní mohlo volně vytékat sádlo, které se sbírá, aby se nepřipalovalo. Husa se také při pečení obrací. 
  3. Nakonec se zahustí šťáva, a to moukou, jablíčky i třeba trochou másla.
  4. Zvlášť uvaříme nakrouhané červené zelí s červeným vínem, zahustíme jablky či strouhaným bramborem. Připravíme také bramborový nebo houskový knedlík, ideálně z domácí výroby. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Pečená husa s jablky a červeným zelím