Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Recept na cuketové placky. Vykouzlete vynikající oběd bez masa

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 30 min

Slýcháte ze všech stran chvalozpěvy na cuketu? Není se čemu divit. Je nejen zdravá, ale má snad nejvšestrannější použití mezi všemi druhy zeleniny. Vždycky pro ni najdete využití, třeba právě cuketové placky.

Cuketové placičky můžete jíst na mnoho způsobů. K obědu budou nejlepší s bramborovou kaší nebo bramborami – vařenými, pečenými nebo klidně šťouchanými. Můžete si je vzít také jako svačinu s sebou, nejsnazší je dát je do rozkrojené housky. Pokud je uděláte menší a dáte na stůl na večer k vínu, taky se po nich zapráší.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme půl hodiny odpočinout. Cuketa pustí vodu, kterou slijeme a cuketu ještě vyždímeme.
  2. K cuketě přidáme vejce i mouku. Promícháme. Dochutíme prolisovaným česnekem a kmínem. Důkladně smícháme. Tip: Samotná cuketa je poměrně mdlá, proto se nebojte na dochucení přidat koření, bylinky, lžíci hořčice nebo nakrájenou jarní cibulku.
  3. Těsto by mělo mít spíš hustší konzistenci. Pokud tomu tak není, přidáme ještě mouku. Placičky smažíme na oleji rozehřátém na pánvi dozlatova.

 

Ohodnoťte tento recept:
3,6
Právě čtete

Recept na cuketové placky. Vykouzlete vynikající oběd bez masa