Menu
WomanOnly
Přílohy Snadné

Recept na kedlubnové zelí. Inovujte přílohu ke knedlíkům a vepřovému

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 40 min

Máte rádi jídla se zelím? A zkoušíte rádi nové chutě? Pak tentokrát uvařte místo klasického kysaného zelí to kedlubnové. Mile vás překvapí.

Kedlubnové zelí je originální variace na klasické zelí. Použití má totožné. Hodí se proto k vepřu knedlu zelu nebo knedlíkům plněným uzeným masem. Odvážlivci ho mohou zkusit přidat do segedínského guláše či zelňačky. Sáhněte po něm, pokud chcete ozvlášnit tradiční jídlo nebo potřebujete spotřebovat kedlubny.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Kedlubny očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. V hrnci rozpálíme tuk a přidáme cibuli. Smažíme, dokud nezačne zlátnout a vonět. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu. Mírně podlijeme vodou, přidáme asi špetku kmínu (může být celý i drcený) a necháme dusit.
  3. Když je kedlubnové zelí téměř měkké, zaprášíme ho moukou a ještě chvilku dusíme. Pokud je třeba, dochutíme solí, pepřem a octem, eventuálně citronovou šťávou a můžeme podávat.

Tip: Místo mouky lze k zahuštění použít syrovou najemno nastrouhanou bramboru.

Ohodnoťte tento recept:
4,2
Právě čtete

Recept na kedlubnové zelí. Inovujte přílohu ke knedlíkům a vepřovému