Polévka je nejen grunt, ale také snadné, rychlé a teplé jídlo na váš talíř. Pokud zvolíte zeleninovou, přijdete navíc přívlastek zdravé. Tak na co ještě čekáte? Jdeme na to.
Špenátová polévka je další ze série našich receptů na zeleninové polévky. Tato je obzvlášť zdravá. Špenát totiž obsahuje spoustu vitaminů, minerálů a látek, které mají antioxidační účinky.
A pokud by se na vaši špenátovou polévku malí strávníci moc netvářili, vytáhněte na ně Pepka Námořníka. Špenátu byste sice museli spořádat hromady, než by vám vyrostly takové svaly, to ale dětem tentokrát neříkejte…
4 důvody proč jíst špenát. Na Pepka námořníka ale zapomeňte
Na 4 porce:
500 g špenátu
500 ml plnotučného mléka
2 lžíce másla
1 středně velká cibule
1 brambora
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Špenátová polévka postup:
1. V hrnci si rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhanou bramboru.
2. Přidáme prolisovaný česnek, čerstvý či mražený špenát a chvilku restujeme. Poté zalijeme mlékem a povaříme pět minut.
Recept na zapečené těstoviny se špenátem a kuřecím masem: Ideální letní oběd
3. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme polévku zakysanou smetanou. Podáváme s krutonky či křupavou bagetkou.