Menu
WomanOnly
Saláty Snadné

Salát s patizonem a mozzarellou

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 30 min

Zeleninový salát, v němž prim hraje právě patizon, může představovat například lehký oběd v parný letní den. Patizon stačí ugrilovat v troubě či na grilovací pánvi, ostatní ingredience nakrájet, promíchat a je hotovo.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Patizon očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme grilovat na grilovací pánev nebo do předehřáté trouby na 200 °C. Grilujeme, dokud nezačne hnědnout.
  2. Vlašské ořechy opražíme nasucho na pánvi, aby získaly lahodnější a plnější chuť.
  3. Cherry rajčata a okurku nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, balsamico a špetku soli a pepře.
  4. Grilovaný patizon necháme vystydnout a dáme ho do mísy k nakrájené zelenině. Přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, opražené vlašské ořechy, čerstvou bazalku a v případě potřeby dochutíme olivovým olejem, balsamicem, solí a pepřem.
  5. Hotový salát necháme chvíli odpočívat v pokojové teplotě, aby se propojily všechny chutě.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Salát s patizonem a mozzarellou