Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Restovaný patizon s čerstvým špenátem a parmezánem

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 30 min

Další jednoduché a zdravé jídlo, které oceníte především v letních měsících. Patizon v kombinaci s čerstvým špenátem a parmezánem chutná zkrátka skvěle, příprava receptu navíc nezabere déle jak 30 minut.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Patizon očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na menší kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo a cibuli orestujeme dosklovata. Přidáme česnek, patizon a vše společně restujeme, dokud patizon nezměkne. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Přidáme špenát a bazalku a za stálého míchání je necháme povadnout. Poté vypneme zdroj tepla.
  4. Směs patizonu a špenátu dáme na talíř, zakápneme citronovou šťávou, posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Restovaný patizon s čerstvým špenátem a parmezánem