Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Zapečený patizon s rajčaty a parmezánem

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 45 min

K zapékání je patizon více než vhodný, proto s tímto receptem rozhodně neuděláte chybu. Jedná se o velmi lehké jídlo, které si můžete dopřát i v rámci redukčního jídelníčku.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Patizon očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na menší kousky, slaninu a rajčata nakrájíme na kostičky.
  2. Na rozpálený olej dáme restovat cibuli se slaninou. Po chvilce přidáme česnek, patizon, rajčata osolíme, opepříme a ještě pár minut restujeme.
  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Směs z pánve přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehanými vejci a dáme péct. Po 20 minutách vše zasypeme strouhaným parmezánem a necháme 5 až 10 minut dopéct, aby se vytvořila zlatavá krusta.

Ohodnoťte tento recept:
4,3
Právě čtete

Zapečený patizon s rajčaty a parmezánem