Rozhodli jste se letošního Valentýna strávit s partnerem doma? Vychutnejte si spolu romantickou večeři při svíčkách. Víme, se kterými jídly zabodujete.
Recepty na valentýnskou večeři Jestliže nevíte, co připravit na večeři (a nechcete vyrazit na valentýnskou večeři ven ), poskládejte lehké menu, které kombinuje zeleninu, maso a sladkou závěrečnou tečku. I zdravá romantická večeře může vašeho partnera nadchnout.
Jak upéct brambory v troubě na 4 způsoby a ze správných brambor Tipy na předkrmy Salát Caprese
Suroviny:
220 g mozzarelly
4 rajčata
čerstvá bazalka
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř
Postup:
Rajčata i mozzarellu nakrájejte na kolečka a střídavě je rozdělte na talíř.
Z olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře připravte dresing.
Rajčata s mozzarellou zakápněte dresingem a nakonec ozdobte čerstvou bazalkou.
Bagetka s uzeným lososem
Suroviny:
čerstvá bageta
200 g uzeného lososa
100 g čerstvého sýra
sůl
pepř
Postup:
Bagetku rozkrojte, nakrájejte na menší kousky a potřete ji čerstvým sýrem.
Přidejte plátky uzeného lososa, lehce osolte a opepřete.
Podávat můžete s čerstvou zeleninou.
Pórkový krém
Suroviny:
300 g bílé části pórku
300 g brambor
150 ml smetany na vaření
2 lžíce másla
1 l zeleninového vývaru
1 lžička citrónové šťávy
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
Postup:
Pórek nakrájejte na tenká kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
Pórek i brambory společně osmahněte na másle.
Po chvilce zalijte vývarem, osolte, opepřete a nechte vařit přibližně 25 minut.
Přidejte citrónovou šťávu, muškátový oříšek a smetanu. Společně krátce povařte.
Jakmile jsou brambory uvařené, polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
Polévku podávejte s čerstvým pečivem.
Valentýnské dárky pro muže. 12 tipů, se kterými se trefíte
Romantická večeře – recepty na hlavní chod Losos na rozmarýnu
Suroviny:
400 g filetů z lososa
citrón
čerstvý nebo sušený rozmarýn
sůl
olivový olej
Postup:
Plech vyložte pečícím papírem a položte na něj nejprve kousky citrónu a poté i filety z lososa.
Lososa posypte rozmarýnem a na něj přidejte další citrón.
Zalijte olivovým olejem a upečte v troubě.
Hovězí líčka na červeném víně Suroviny:
700 g hovězích líček
2 mrkve
1 petržel
1 cibule
200 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
1 lžíce rajského protlaku
olej
sůl
mletý pepř
Jste dobrá v posteli? Odhalte, jaká jste milenka s naším sex testem Postup:
Maso očistěte od blan a pokrájejte na kostky.
Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a zprudka na něm opečte kousky masa.
Maso vyndejte a do výpeku přidejte nakrájenou mrkev, petržel a cibuli.
Zeleninu restujte pár minut, zalijte vínem a krátce povařte. Poté přidejte rajský protlak, vývar, opečené maso a celé znovu povařte.u
Celou směs vložte do trouby a pod pokličkou pečte na 180 stupňů 2,5 – 3 hodiny. V průběhu pečení maso kontrolujte a v případě potřeby podlévejte.
Mezitím si připravte přílohu, např. ve formě bramborové kaše nebo šťouchaných brambor.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a olivami
Suroviny:
300 g těstovin
konzerva loupaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rostlinného oleje
60 g černých oliv a kapar
sůl
pepř
oregano
strouhaný parmazán
Postup:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou cibulku.
Přilijte konzervovaná rajčata, prolisovaný česnek, kapary a olivy.
Krátce povařte a přidejte sůl, pepř a oregano.
Těstoviny smíchejte s omáčkou a posypte parmazánem.
https://www.womanonly.cz/5-romantickych-filmu-ktere-vam-zarucene-zpestri-svateho-valentyna/
Dezerty Čokoládové brownies
Suroviny:
250 g vysokoprocentní čokolády
55 g másla
32 g hladké mouky
50 g cukru krupice
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Postup:
Máslo s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni.
Vedle ušlehejte cukr s vejcem do pěny.
Prosejte mouku a zamíchejte do ní sůl a prášek do pečiva.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte mouku se solí a práškem do pečiva.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečícím papírem, nalijte těsto a pečte 20 – 25 minut.
Brownies podávejte s čerstvými jahodami nebo malinami.
Zmrzlina s horkými malinami a šlehačkou Suroviny:
vanilková zmrzlina
čerstvé nebo mražené maliny
smetana ke šlehání
cukr
Postup:
Ve vysoké misce ušlehejte smetanu s cukrem do tuha.
Maliny rozehřejte v rendlíku nebo na pánvi.
Do sklenice dejte vanilkovou zmrzlinu, přidejte rozehřáté maliny a ozdobte šlehačkou.
Pěna z bílé čokolády a mascarpone s jahodami
Suroviny:
75 g mascarpone
400 ml smetany
3 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
100 g bílé čokolády
2 lžíce cukru
200 g jahod
Postup:
Plátky želatiny namočte v misce se studenou vodou.
Polovinu smetany svařte s vanilkou. Poté přidejte nalámanou bílou čokoládu a nechte ji rozpustit.
Do směsi přidejte mascarpone.
Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu, vložte ji do kovové misky a rozpusťte ve vodní lázni. Nakonec želatinu vmíchejte do směsi s čokoládou. Míchejte, dokud nezhoustne.
V hrnci rozehřejte jahody s cukrem.
Čokoládovou pěnu naservírujte do misek a přelijte rozehřátými jahodami.