×
WomanOnly

Romantická valentýnská večeře doma. Máme tipy, co připravit

Valentýnská večeře

Rozhodli jste se letošního Valentýna strávit s partnerem doma? Vychutnejte si spolu romantickou večeři při svíčkách. Víme, se kterými jídly zabodujete.

Recepty na valentýnskou večeři

Jestliže nevíte, co připravit na večeři, poskládejte lehké menu, které kombinuje zeleninu, maso a sladkou závěrečnou tečku. I zdravá romantická večeře může vašeho partnera nadchnout.  

Tipy na předkrmy

Salát Caprese

Salát Caprese

Suroviny:

  • 220 g mozzarelly
  • 4 rajčata
  • čerstvá bazalka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Rajčata i mozzarellu nakrájejte na kolečka a střídavě je rozdělte na talíř.
  2. Z olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře připravte dresing.
  3. Rajčata s mozzarellou zakápněte dresingem a nakonec ozdobte čerstvou bazalkou.

Bagetka s uzeným lososem

Bagetka s uzeným lososem

Suroviny:

  • čerstvá bageta
  • 200 g uzeného lososa
  • 100 g čerstvého sýra
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Bagetku rozkrojte, nakrájejte na menší kousky a potřete ji čerstvým sýrem.
  2. Přidejte plátky uzeného lososa, lehce osolte a opepřete.
  3. Podávat můžete s čerstvou zeleninou.

Pórkový krém

Polévka pórkový krém

Suroviny:

  • 300 g bílé části pórku
  • 300 g brambor
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Pórek nakrájejte na tenká kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Pórek i brambory společně osmahněte na másle.
  3. Po chvilce zalijte vývarem, osolte, opepřete a nechte vařit přibližně 25 minut.
  4. Přidejte citrónovou šťávu, muškátový oříšek a smetanu. Společně krátce povařte.
  5. Jakmile jsou brambory uvařené, polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
  6. Polévku podávejte s čerstvým pečivem.
https://www.womanonly.cz/valentynske-darky-pro-muze-12-tipu-se-kterymi-se-trefite/

Romantická večeře – recepty na hlavní chod

Losos na rozmarýnu

Losos na rozmarýnu

Suroviny:

  • 400 g filetů z lososa
  • citrón
  • čerstvý nebo sušený rozmarýn
  • sůl
  • olivový olej

Postup:

  1. Plech vyložte pečícím papírem a položte na něj nejprve kousky citrónu a poté i filety z lososa.
  2. Lososa posypte rozmarýnem a na něj přidejte další citrón.
  3. Zalijte olivovým olejem a upečte v troubě.

Hovězí líčka na červeném víně

Suroviny:

  • 700 g hovězích líček
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

  1. Maso očistěte od blan a pokrájejte na kostky.
  2. Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a zprudka na něm opečte kousky masa.
  3. Maso vyndejte a do výpeku přidejte nakrájenou mrkev, petržel a cibuli.
  4. Zeleninu restujte pár minut, zalijte vínem a krátce povařte. Poté přidejte rajský protlak, vývar, opečené maso a celé znovu povařte.
  5. Celou směs vložte do trouby a pod pokličkou pečte na 180 stupňů 2,5 – 3 hodiny. V průběhu pečení maso kontrolujte a v případě potřeby podlévejte.
  6. Mezitím si připravte přílohu, např. ve formě bramborové kaše nebo šťouchaných brambor.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a olivami

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a olivami

Suroviny:

  • 300 g těstovin
  • konzerva loupaných rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 60 g černých oliv a kapar
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • strouhaný parmazán

Postup:

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou cibulku.
  3. Přilijte konzervovaná rajčata, prolisovaný česnek, kapary a olivy.
  4. Krátce povařte a přidejte sůl, pepř a oregano.
  5. Těstoviny smíchejte s omáčkou a posypte parmazánem.
https://www.womanonly.cz/5-romantickych-filmu-ktere-vam-zarucene-zpestri-svateho-valentyna/

Dezerty

Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Suroviny:

  • 250 g vysokoprocentní čokolády
  • 55 g másla
  • 32 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup:

  1. Máslo s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni.
  2. Vedle ušlehejte cukr s vejcem do pěny.
  3. Prosejte mouku a zamíchejte do ní sůl a prášek do pečiva.
  4. Rozpuštěnou čokoládu s máslem vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte mouku se solí a práškem do pečiva.
  5. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečícím papírem, nalijte těsto a pečte 20 – 25 minut.
  6. Brownies podávejte s čerstvými jahodami nebo malinami.

Zmrzlina s horkými malinami a šlehačkou

Suroviny:

  • vanilková zmrzlina
  • čerstvé nebo mražené maliny
  • smetana ke šlehání
  • cukr

Postup:

  1. Ve vysoké misce ušlehejte smetanu s cukrem do tuha.
  2. Maliny rozehřejte v rendlíku nebo na pánvi.
  3. Do sklenice dejte vanilkovou zmrzlinu, přidejte rozehřáté maliny a ozdobte šlehačkou.

Pěna z bílé čokolády a mascarpone s jahodami

Pěna z bílé čokolády a mascarpone

Suroviny:

  • 75 g mascarpone
  • 400 ml smetany
  • 3 plátky želatiny
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g bílé čokolády
  • 2 lžíce cukru
  • 200 g jahod

Postup:

  1. Plátky želatiny namočte v misce se studenou vodou.
  2. Polovinu smetany svařte s vanilkou. Poté přidejte nalámanou bílou čokoládu a nechte ji rozpustit.
  3. Do směsi přidejte mascarpone.
  4. Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu, vložte ji do kovové misky a rozpusťte ve vodní lázni. Nakonec želatinu vmíchejte do směsi s čokoládou. Míchejte, dokud nezhoustne.
  5. V hrnci rozehřejte jahody s cukrem.
  6. Čokoládovou pěnu naservírujte do misek a přelijte rozehřátými jahodami.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*