Menu
WomanOnly
Apetit

Jak správně uvařit fazole: S přípravou začněte s předstihem

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

11. 8. 2013

Fazole jsou tradičním pokrmem, na který je však v dnešní době často zapomínáno. Jedním z důvodů může být zdlouhavá příprava. Tato námaha se ale určitě vyplatí. Přesvědčte se o tom na následující řádcích.

Prospěšnost vašemu tělu

Luštěniny obecně jsou bohatým zdrojem rostlinných bílkovin, do jídelníčku by je tedy měli zařazovat hlavně vegetariáni. Mezi další benefity se řadí velké množství vlákniny a minerálů. Za zmínku stojí také obsah vitaminů B.

Příprava

Pokud budete chtít obědvat fazole, je potřeba začít již den předem. Fazole totiž nejsnadněji připravíte, pokud je necháte namočené přes noc ve vodě. Těsně před přípravou vodu vyměňte a vařte je do změknutí. Doba vaření se u jednotlivých druhů liší, čtete proto pečlivě obaly nebo se informujte u prodejce.

Jak předejít nadýmání

Lidé s citlivějším zažívacím traktem mohou luštěniny hůře snášet a potýkat se s nadýmáním. S tím je možno bojovat několika způsoby. Jedním z nich je již zmíněné vyměnění vody před samotným vařením, druhá osvědčená rada je přidání bylinky s názvem saturejka.

Jak fazole dále upravit

Možností, jak s uvařenými fazolemi naložit, je bezpočet. Dobrou volbou je například chilli con carne nebo fazolová polévka.

Ohodnoťte tento článek:
3
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Jak správně uvařit fazole: S přípravou začněte s předstihem