Menu
WomanOnly

Recept na cuketu zapečenou s masem. Ocení ji milovníci zeleniny i masa

Nebojte se ve svých receptech kombinovat zeleninu a maso. Jde o skvělou kombinaci, která nejen že dobře chutná, ale navíc potěší jak milovníky zeleniny, tak zaryté masožravce.

Cuketa je oblíbená zelenina a není divu. Během sezóny stojí pár korun a má úžasně variabilní využití – na grilu, do omáčky, do těstovin či rizota, skvělé jsou z ní také saláty nebo polévky a hodí se dokonce i do moučníku. Doma se vám rozhodně neztratí.

Cuketa pečená s mletým masem je rychlé a chutné jídlo, které můžete klidně konzumovat samotné. Pokud ho ale chcete doplnit přílohou, skvělé budou pečené brambory, jemně ochucené bylinkami. Nic nezkazíte ale ani klasickými vařenými bramborami nebo krajícem čerstvého kváskového chleba.

Naučte se s námi jak poznat čerstvou cuketu!

Na 4 porce:

  • 2 větší cukety
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 rajčata
  • 50 g sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžička sladké papriky a další koření dle chuti
  • sůl, pepř

Cuketa zapečená s masem postup:

1. Cukety si podélně rozpůlíme a vydlabeme z nich dužinu. Tu si poté nakrájíme na středně velké kousky.

2. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Následovat bude maso, které smažíme, dokud nezmění barvu. Poté k němu přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata a vydlabanou cuketu. Dochutíme kořením a dusíme, dokud vše nezměkne.

Jak cuketa prospívá zdraví? Dopřejte si ji nejen při cukrovce!

3. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Vydlabané cukety si naplníme masovou směsí. Pečeme zhruba půl hodiny a deset minut před koncem posypeme strouhaným sýrem.

Tip: Sýr můžeme použít obyčejný, třeba eidam, ovšem když sáhneme po chuťově výraznějším, promění jídlo ve výjimečnou pochoutku.

Ohodnoťte tento recept:
4,3
Právě čtete

Recept na cuketu zapečenou s masem. Ocení ji milovníci zeleniny i masa