×
WomanOnly

Recept na plněné žampiony. Připravte si je v troubě i na grilu

Plnene zampiony

Je žampion vašeho srdce šampion? Pak vedle všech jeho možných úprav nezapomeňte na ten plněný. Dát do něj můžete skoro cokoliv, co máte vy nebo vaši hosté rádi, takže je úspěšný výsledek předem zaručen.

Žampiony vytvářejí s grilem doslova famózní kombinaci. Ať už budete grilovat v troubě, či na opravdovém grilu, ať už žampiony naplníte, nebo je budete grilovat jen tak, vždycky to bude dobrota.

Zárukou jsou kvalitní a chutné suroviny. Nepřehánějte to s jejich rozmanitostí. Jednou můžete žampiony naplnit sýrovou směsí, jindy sýr doplnit uzeninou, skvělá je i ryze zeleninová varianta. Vyzkoušejte sami a najděte si svého favorita.

Recept na grilované žampiony. Ochutnejte rychlou pochoutku z grilu

Na 4 porce:

  • 8 velkých žampionů
  • 2 jarní cibulky
  • 160 g sýra s modrou plísní
  • 2 žloutky
  • čerstvé bylinky
  • sůl, pepř

Jak zamrazit houby. Zkuste tyto 2 způsoby úpravy

Plněné žampiony postup:

1. Žampiony si důkladně očistíme a oddělíme nožičky. Tím vytvoříme místo pro náplň.

2. Jarní cibulku si nakrájíme nadrobno. Sýr si nastrouháme a důkladně smícháme s dvěma žloutky. Přidáme nasekané čerstvé bylinky, a je-li třeba, dochutíme pepřem a solí.

3. Na dno žampionu vložíme hrstku jarní cibulky a zasypeme připravenou sýrovou směsí.

Tip: Milovníci masa mohou do receptu přidat 4 plátky nakrájené slaniny, jíž zasypou vršek žampionu.

4. Grilujeme přímo na grilu nebo v troubě, dokud nezačnou žampiony zlátnout. Podáváme s opečeným pečivem nebo grilovanou zeleninou.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*