×
WomanOnly

4 skvělé recepty na dipy ke grilovanému masu

Recepty na dipy ke grilovanému masu

Ke grilování nepatří jen pochoutky, které šoupnete na oheň, ale i ty, kterými jídlo na talíři doplníte. Dipy hrají v tomto případě prim. Dáte přednost bylinkovému či sýrovému?

Různé druhy masa jsou klasika, která by na grilu neměla chybět. Stěžejní je umět maso dobře dochutit, velkou roli hraje ale také to, čím ho doplníme. Zapomeňte na kupované omáčky s nesmyslnými přísadami. Vyrobte si svou – rychle, levně, jednoduše.

Možností na výrobu domácího dipu je nepočítaně. Jako základ poslouží zakysaná smetana, jogurt či majonéza. Ten stačí doplnit bylinkami či zeleninou, dochutit a výsledek je na světě!

Dipy kombinujte s masem i dalšími grilovanými jídly dle našeho doporučení i na základě vlastní chuti. Díky jejich jednoduchosti můžete dipů připravit víc. Každý strávník už si z nich pak sám vybere dle svých představ.

Čtěte také: Recept na pikantní grilovaná žebra

Recept na dip s čerstvými bylinkami:

250 g sýra cottage
125 g zakysané smetany
4 lžíce čerstvých bylinek (pažitka, petržel, bazalka, šalvěj, řeřicha,…)
1 lžička citronové šťávy

Smícháme všechny suroviny a před podáváním uchováme v ledničce. Servírujeme nejen s masem, ale i s grilovanými bramborami či zeleninou.

Recept na orientální dip:

100 g meruňkového džemu
asi centimetrový kousek zázvoru
1 citron
chilli paprička nebo koření

Smícháme džem s nastrouhaným zázvorem, šťávou z jednoho citronu a chilli dle chuti. Můžeme přidat špetku soli a 2 lžíce sezamového oleje. Podáváme třeba s kuřecím masem.

Čtěte také: Jak správně grilovat maso

Recept na dip z modrého sýra:

100 g sýru s modrou plísní
150 g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Sýr rozmačkáme vidličkou, smícháme se smetanou, majonézou i citronovou šťávou. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Dip se výborně hodí ke grilovaným křídlům.

Recept na avokádový dip:

2 avokáda
250 g zakysané smetany
1 lžíce limetkové šťávy
hrstka čerstvého koriandru
špetka soli

Dip na způsob mexického guacamole připravíme prostým rozmixováním všech surovin. Nejlépe bude chutnat s hovězím masem, ale ozvláštní jakýkoliv grilovaný pokrm.

Ohodnoťte tento článek


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*