×
WomanOnly

Co s vykoledovanými vajíčky? Vyzkoušejte 3 báječné recepty

Každý rok po Velikonocích je to stejné. Vykoledovali jste si plnou lednici vajíček a nevíte, co s nimi? Přinášíme tři skvělé recepty na pokrmy, kde hrají vařená vejce hlavní roli. Nechte se inspirovat!velikonoce-vajicka-kuratko

Kulajda

Ingredience:

40 g másla

40 g hladké mouky

50 g sušených hub

0,5 l vývaru

200 g oloupaných brambor

100 g 12% smetany

čerstvý kopr

2 vejce

kmín, sůl, ocet

Tahle klasika nikdy neomrzí. Houby předem namočíme ve vodě a povaříme cca 10 minut. Připravíme jíšku z másla a mouky, zalijeme vývarem, přidáme houby a půl hodiny povaříme. Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme zvlášť v osolené vodě s kmínem. Obě části spojíme, přidáme převařený kopr, dochutíme pepřem, solí a octem a nakonec zjemníme smetanou. Na závěr vložíme vařená vejce rozkrojená na půlku.

Vajíčková pomazánka trochu jinak

Ingredience:

3 mrkve

několik lžic másla

5 vajec

2 lžíce bílého jogurtu

sůl, pepř

1 středně velká cibule

bazalka, pažitka

Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s máslem a jogurtem. Přidáme nahrubo nastrouhaná vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, bazalku a pažitku. Na závěr osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme odležet při pokojové teplotě zhruba 20 minut.velikonoce-kosicek-s-kraslicemi-vajicka

Zeleninový salát s tuňákem a vejci

Ingredience:

alespoň 2 druhy listových salátů

4 vejce

2 lžíce kaparů

200 g tuňáka (kousky ve vlastní šťávě nebo v oleji)

2 jarní cibulky

8 sušených rajčat

100 g měkkého kozího sýra nebo žervé

olivový olej a balzamikový ocet

čerstvě mletý pepř, sůl

Vylepšený tuňákový salát s vejci bude chutnat celé rodině! Vajíčka oloupejte a podélně je pokrájejte na čtvrtiny nebo osminy. Salát omyjte, osušte a rozprostřete na talíř. Na salát nasypte kapary, tuňáka a jarní cibulku. Pokapejte olejem a posolte. Přidejte nakrájená rajčata, vejce a sýr, opepřete a pokapejte balzamikem.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*